avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Daca detin 30% dintr-o proprietate, in urma unei mosteniri, pot vinde partea mea altor persoane fara implicarea celor care detin restul proprietatii?mentionez ca in CF deja sunt mentionat in urma actului de mostenitor. dar ore ce inseamna iesirea din indiviziune?mai trebuie facut un act, ceva?

Ultima modificare: Luni, 23 Mai 2011
DATSCH2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:08, 27 Ianuarie 2013
Desigur , daca se cunoaste cota poti vinde oricui.
nu puteti "retine" sau vinde nimic pana nu este facuta iesirea din indiviziune. deocamdata puteti sa va instrainati numai cota indiviza si abstracta.
daca deja este totul clar si partajul facut, fiecare face cum doreste cu bunurile mostenite, fara sa mai ceara acordul celorlalti mostenitori.
Ultima modificare: Luni, 23 Mai 2011
MYRA CIMPEAN , Avocat
Ce înţelegeţi prin "partea mea"?

Dacă vă referiţi la cota dumneavoastră din dreptul de proprietate (acei "30%"), atunci da, puteţi să vindeţi fără acordul celorlalţi proprietari, dar mă îndoiesc că va fi cineva interesat să cumpere doar o cotă-parte.

Dacă vă referiţi la anumite bunuri din succesiune despre care consideraţi că vi se cuvin, atunci nu puteţi să vindeţi fără "ieşirea din indiviziune", care presupune încheierea unui act de partaj prin care fiecare va prelua din masa succesorală câte un bun (sau unii vor primi în deplină proprietate un bun, iar alţii vor fi despăgubiţi cu o sumă de bani, numită sultă).
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema, iar in masura in care mai aveti intrebari suplimentare legate de acest subiect, sa continuati discutia aici ( pct.3.3 din Regulament)
Pentru continuarea discutiei aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
DATSCH2010 a scris:

Daca detin 30% dintr-o proprietate, in urma unei mosteniri, pot vinde partea mea altor persoane fara implicarea celor care detin restul proprietatii?mentionez ca in CF deja sunt mentionat in urma actului de mostenitor. dar ore ce inseamna iesirea din indiviziune?mai trebuie facut un act, ceva?

adrianmarin a scris:

Buna seara !
Puteti vinde cota-parte indiviza din mostenire fara a implica ceilalti mostenitori , insa nu stiu cine se incumeta la asa ceva .
Ideal ar fi sa iesiti din indiviziune , daca nu amiabil , prin instanta de judecata .

crisv a scris:

faceti partaj

nicu12 a scris:

Aţi mai întrebat o dată acelaşi lucru, cu o oră mai devreme, şi vi s-a răspuns şi acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare titlu de mostenitor ada.armina ada.armina Buna seara,am si eu o problema.Detin 1/4 din proprietatea care a apartinut bunicilor din partea mamei(care a decedat de ceva ani).Celelalte 3/4 sunt detinute ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune Ady2010 Ady2010 Suntem mai multi mostenitori pe un teren agricol si avem contract de arendare pe mai multi ani.Cum se procedeaza daca o parte dintre noi vor sa-si vanda ... (vezi toată discuția)
Bunuri la comun larat larat In conditiile in care mostenesti niste bunuri (imobiliare) impreuna cu alte persoane si aceste persoane refuza orice tranzactie,vindere sau propune preturi si ... (vezi toată discuția)