avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Suntem mai multi mostenitori pe un teren agricol si avem contract de arendare pe mai multi ani.Cum se procedeaza daca o parte dintre noi vor sa-si vanda partea, dar nu am facut iesirea din indiviziune?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:09, 6 Septembrie 2013
Puteti vinde cota ideala daca gasiti si cumparator..... sau faceti iesirea din indiviziune.
In plus arendasul are drept de preemptiune daca va hotarati sa vindeti.
Multumesc mult pentru raspuns si promptitudine
Cum se face iesirea din indiviziune?
Iesirea din indivziune se face fie pe Cale amiabila la notar adica partaj sau daca nu va intelegeti in instanta caci nimeni nu este obligat sa ramana in indivziune. Se poate face partaj cu dezmembrare daca terenul permite formarea de loturi sau cel care ramane cu terenul va plati sulta celorlalti conform cotelor detinute.
Mai exista si varianta sa vindeti terenul si sa va luati din pret partea aferenta cotelor mostenite.
multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Buna ziua tuturor ! bunica mea impreuna cu fratele au mostenit ... acn acn Buna ziua tuturor ! Bunica mea impreuna cu fratele au mostenit de la parinti un teren extravilan de 1,5 ha. Dupa decesul bunicii am facut succesiunea pentru ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol din mostenire Ilie1977 Ilie1977 Buna ziua, Se poate vinde un teren agricol mostenit de la parinti daca arendasul se opune ,avand un contract semnat cu unul dintre parinti, inainte de ... (vezi toată discuția)
Coproprietar - vanzare Rubia Rubia Rubia Rubia Detin o treime dintr-un teren si imobilul aferen. Adica suntem 3 proprietari cu parti egale. Va rog sa im ispuneti daca eu pot instraina partea mea prin ... (vezi toată discuția)