avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Suntem mai multi mostenitori pe un teren agricol si avem contract de arendare pe mai multi ani.Cum se procedeaza daca o parte dintre noi vor sa-si vanda partea, dar nu am facut iesirea din indiviziune?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:09, 6 Septembrie 2013
Dupa sistarea starii de indiviziune prin imparteala, cota-parte din dreptul de proprietate poate fi transmisa catre o terta persoana.In cazul in care exista acordul de vointa al tuturor copartasilor, conform regulii unanimitatii, bunul poate fi instrainat.

Arendasul detine un drept de preemtiune, la dobandirea bunului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua tuturor ! bunica mea impreuna cu fratele au mostenit ... acn acn Buna ziua tuturor ! Bunica mea impreuna cu fratele au mostenit de la parinti un teren extravilan de 1,5 ha. Dupa decesul bunicii am facut succesiunea pentru ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol din mostenire Ilie1977 Ilie1977 Buna ziua, Se poate vinde un teren agricol mostenit de la parinti daca arendasul se opune ,avand un contract semnat cu unul dintre parinti, inainte de ... (vezi toată discuția)
Coproprietar - vanzare Rubia Rubia Rubia Rubia Detin o treime dintr-un teren si imobilul aferen. Adica suntem 3 proprietari cu parti egale. Va rog sa im ispuneti daca eu pot instraina partea mea prin ... (vezi toată discuția)