avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bunuri la comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bunuri la comun

In conditiile in care mostenesti niste bunuri (imobiliare) impreuna cu alte persoane si aceste persoane refuza orice tranzactie,vindere sau propune preturi si conditii care nu sunt adecvate realitatii,tinand astfel blocate si altora bunurile sau drepturile...se poate face totusi ceva care sa-i "oblige" sa-ti elibereze sau sa-ti ofere posibilitatea de a beneficia dupa bunul plac de partea pe care o detii?
Mentionez ca e vorba de un apartament care nu poate fi vandut/ inchiriat /dispus doar pe jumatate.
Cel mai recent răspuns: larat , utilizator 23:12, 28 August 2010
Singura varianta legala este sa introduceti o actiune de partajare a bunurilor, astfel incat instanta sa stabileasca prin hotararea asupra cotei parte ce ii revine fiecarui coproprietar. Dupa iesirea din indiviziune veti putea vinde cota ce a revenit conform titlului de proprietate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2010
Andra Denise Dinca, Avocat
sistarea starii de indiviziune.... si veti plati si o taxa djudiciara de timbru de 3% din valoarea bunurilor
Puteti sa va vindeti cota dvs daca exista un certificat de mostenitor care arata care este aceasta cota.
Nu va poate obliga nimeni sa acceptati pretul celorlalti. Pur si simplu vindeti cota dvs unui tert care doreste acest lucru.
Sau mergeti in instanta si partajati
introduceti in instanta o actiune de iesire din indiviziune si intrucat un apartament nu este niciodata comod partajabil in natura, cel care va dori atribuirea lui va achita celorlalti cate o sulta in functie de cotele ce va revin fiecaruia; daca niciunul dintre mostenitori nu doreste atribuirea imobilului, atunci instanta va fixa un termen de cel mult 6 luni ptr. a va da posibilitatea sa il vindeti in buna intelegere, de comun acord; daca nu reusiti nici acest lucru, va fi vandut de un executor judecatoresc.
avocat Cristina Popescu
Multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Mitrache12 Mitrache12 Buna ziua, As vrea sa ma informati referitor la dreptul pe care il am in calitate de mostenitor. Suntem doua surori (doar de tata). Tatal a murit acum un an ... (vezi toată discuția)
Pot vinde casa parinteasca fara acordul fratelui? Bambi4true Bambi4true Detin cota parte din apartamentul parintesc ( mostenire de la tata ) pe care eu si mama vrem sa-l vindem, insa fratele se opune ( ca mai bine ia jumatate din ... (vezi toată discuția)
Succesiune Bunea Ana Vanda Bunea Ana Vanda Avem un apartament mostenit de la tata, sintem 3 surori si mama vitrega care venim lca succesiune.Stim ca mama vitrega mosteneste 1/2 + 1/4, iar noi restul. ... (vezi toată discuția)