As vrea sa ma informati referitor la dreptul pe care il am in calitate de mostenitor. Suntem doua surori (doar de tata). Tatal a murit acum un an si a lasat ca bunuri: un apartament si un pamant extravilan.
Mentionez ca succesiunea este in desfasurare
Intrebarea mea este daca eu ma pot muta in acel apartament dupa succesiune fara acordul surorii.
Va multumesc frumos
Sigur ca puteti, asa cum si sora dvs. va putea face acest lucru.Doar sa va inscrieti dreptul de proprietate pe care-l veti dobandi prin mostenire, si este ok.
Dezbaterea succesiunii are loc la notar sau in instanta?
Pentru ca fara o iesire din indiviziune, d-voastra veti avea numai o cota-parte ideala de 50% din apartament si din teren, deci aveti dreptul numai la jumatate din masa bunurilor succesorale. Daca nu exista intelegere intre mostenitori, va recomand sa introduceti in instanta o actiune de iesire din indiviziune, in care sa solicitati atribuirea apartamentului si sa-i achitati surorii o sulta.
avocat Cristina Popescu
... daca exista si sotie supravietuitoare si copiii dintr-o a 2-a casatorie a tatalui atunci, cota-parte ideala se va diminua si nu va mai fi de 50% ...
Era divortat la momentul decesului, iar succesiunea se dezbate la notar. Deci , sa inteleg ca daca eu nu ii pot da banii dupa succesiune pe apartament ma poate da in judecata, nu? Cam cat timp ar dura acest lucru?
Mostenire
kitty35
Buna ziua..As avea o intrebare..soacra mea a ramas vaduva,ma intereseaza daca poate face act de vanzare- cumparare la unul dintre copii(sunt 3 copii),cum se ... (vezi toată discuția)