avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... vanzare autoturism de pe firma
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

vanzare autoturism de pe firma

Buna seara !
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu aceasta taxa .Din articolul postat pe situl dvs , reiese faptul ca taxa se va aplica dupa 3 zile de la aparitia in MO, dar in alt articol din presa am citit ca ar fi vorba ca dupa 30 de zile ?Care e varianta corecta ? Am un autoturism inscris in circ. in Ro in 2006 pe SRL si as vrea sa fac vanzarea catre o pers fizica - in acest caz cumparatorul va plati dupa noua taxa ? Multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2012
DENU, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 23:19, 8 Ianuarie 2012
Legea promulgata joi 5 ianuarie 2012 stabileste ca taxa de poluare va fi platita, o singura data, atat pentru autovehiculele noi, cat si pentru cele second-hand, care sunt inmatriculate pentru prima data in Romania, indiferent daca autovehiculul este produs in tara sau in strainatate. Pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitata la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, in cazul instrainarii acestora, dupa ce intra in vigoare aceasta lege.

Modalitatea de calcul a taxei este unitara pentru toate situatiile in care aceasta se achita. Taxa se calculeaza pe baza unor criterii obiective (tipul motorizarii, capacitatea cilindrica, emisia de CO2 si norma de poluare), luand in considerare si deprecierea autoturismului.


[ link extern ]

Legea care va fi publicata in Monitorul Oficial va intra in vigoare la 3 zile de la publicare.
Cumparatorul va achita taxa conform modificarilor aduse de lege, asta in cazul in care faceti actele dupa intrarea acesteia in vigoare. Pana atunci taxa este cea valabila in anul 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare taxa auto 2012 alfabetagama2 alfabetagama2 Buna seara, Va prezint un caz concret legat de noua lege in domeniul auto (taxa de poluare 2012) pentru o masina produsa in anul 2003, cu prima ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre noua lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ? Roland Mindrila Roland Mindrila Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule a fost adoptata, potrivit biroului de presa al Camerei Deputatilor, cu 213 de voturi ... (vezi toată discuția)
Taxa auto abrogata pentru anul 2012 viadi viadi Buna ziua, taxa de prima inmatriculare fiind abrogata, mai sunt obligat sa o platesc la inmatricularea unei masini radiata din Italia? (vezi toată discuția)