avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA factura cu sau faraTVA- pentru compesare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

factura cu sau faraTVA- pentru compesare

Buna ziua..
Am contract barter cu o societate ; ea imi emite bilete avion (mi-a facturat fara tva -SDD = x lei) eu sunt platitoare TVA si emit factura cu TVA x lei+tva(prestari servicii ).Problema este ca valoarea facturii mele este mai mare (cu val TVA)si nu voi putea compensa toata suma;nu ne convine sa platim tva-ul.Cum sa procedez in acest caz?Am voie sa facturez fara TVA?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: iancuveronica , utilizator 17:02, 11 Ianuarie 2012
Exclus sa facturati fara TVA. Platitorul de TVA factureaza cu TVA.Partenerul de barter va va achita diferenta de valoare, respectiv TVA-ul.
Va multumesc pentru raspuns.
Problema este in contract .Valoarea contractului este x lei si partenerul de barter nu va plati nimic in plus.Nu stiu cum sa procedez,m-am blocat :(
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
m_maria_m5, utilizator
Este exclus ca partenerul sa nu accepte o rectificare a contractului , prin act aditional daca este nevoie, fiindca nici in evidenta lui nu se vor inchide conturile daca dvs facturati cu TVA.Prin corespondenta si insistenta ca fiecare sa lucreze dupa cum este inregistrat la fisc problema se va regla. De obicei se incearca evitarea partenerilor care nu sunt amandoi platitori de TVA dar daca e musai se gasesc solutii astfel ca 4011=411 sa se inchida.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Barter si tva scutit cu drept de deducere bfion bfion Cum ar trebui sa inteleg urmatoarea situatie: Firma A, platitoare de TVA, ofera pe baza unui contract de barter, firmei B, publicitate intr-un ziar contra ... (vezi toată discuția)
Cum procedez in situatia asta? bgeorgeta bgeorgeta SC X SRL, are doi salariati . In luna n, salariatul popescu a suferit un accident in care si-a fracturat piciorul si a avut nevoie de o proteza. Aceasta a fost ... (vezi toată discuția)
Garantii prestari servicii crystyna2000 crystyna2000 [b]situatie[/b]: se emite factura pentru prestari servicii 1000 ron + 240 ron TVA Conform contractului , la efectuarea platii, se retine garantie 10% din ... (vezi toată discuția)