avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este valabil contractul de munca fara carte de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este valabil contractul de munca fara carte de munca?

De curand mi-am schimbat locul de munca. Am semnat un contract de munca, dar nu am adus inca cartea de munca de la locul de munca anterior. Acum as dori sa plec in alta parte. Este valabil acel contract? Trebuie sa-mi dau demisia, sau pot pleca asa pur si simplu, fara nici o obliagatie fata de angajator?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:05, 20 Octombrie 2008
1. Da, este valabil acel contract chiar daca nu v-a fost completat carnetul de munca;
2. Bineinteles ca fiind un contract valabil trebuie sa solicitati demisia si sa respectati termenul legal de preaviz (adica de la data depunerii demisiei trebuie sa mai lucrati inca 15 zile - pentru functiile de executie sau 30 zile pentru functiile de conducere);
3. Exista insa si varianta in care puteti solicita incetarea CIM cu acordul partilor iar daca angajatorul este de acord atunci puteti pleca fara preaviz.
Dar in cazul cand contractul nu a fost inregistrat inca la fortele de munca?
Chiar daca in acest moment stiti cu siguranta ca nu a fost inregistrat la ITM, credeti ca puteti avea certitudinea ca angajatorul nu o va face dupa ce veti depune demisia? In fine, dvs. stiti probabil mai bine care este relatia cu angajatorul si ce solutie ar fi mai indicata, eu v-am spus doar care este procedura legala ... Oricum, in cazul in care plecati prin demisie si fara a respecta termenul de preaviz, vi se va desface probabil CIM disciplinar (asta cu conditia sa aveti intr-adevar un CIM valabil inregistrat la ITM).
Nu mai e nici o legatura intre CIM si carnetul de munca. Incepand cu 01.01.2009 carnetul de munca dispare ca document. Evidenta perioadelor de munca, de stagiu de cotizare se tine la CAS si CASS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgenta postolachi postolachi Mi-am dat demisia de la sc xyz srl si cred ca sunt sanse sa nu mi se inregistreze demisia. Ce se poate intampla daca de la data demisiei si dupa 15 zile plec ... (vezi toată discuția)
Art 55 b vladuro vladuro Buna Seara.Am si eu o mica problema va rog din suflet sa-mi raspundeti,maine la ora 07:00 trebuie sa iau decizia.Lucrez de 2 ani de zile la o firma si m-am ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca cu litera i... ce pot sa fac?ajutor boamba_klaudiu boamba_klaudiu Buna Seara ! Problema mea este urmatoarea : Astazi nu m-am prezentat la servici ci doar am fost sa depun solicitarea de incetare a activitatii incepand cu ... (vezi toată discuția)