avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... URGENTA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

URGENTA

Mi-am dat demisia de la sc xyz srl si cred ca sunt sanse sa nu mi se inregistreze demisia. Ce se poate intampla daca de la data demisiei si dupa 15 zile plec si semnez un alt contract de munca, mentionez inca odata ca sunt sanse sa nu mi se inregistreze demisia, deci eu sunt inca angajat in momentul semnarii unui alt contract de munca.
Cel mai recent răspuns: Alin Gon , Avocat 17:18, 1 Octombrie 2012
Societatea este obligata sa inregistreze cererea dedmisie, refuzul fiind contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1500-3000 lei. Puteti face o sesizare la Itm daca nu vor sa va inregistreze cererea. Puteti semna noul cim oricand deoarece codul muncii permitecumulul de functii.
deci pot pleca linistit?
Este posibil ca in termenul de preaviz, daca nu mergeti la servici sa va faca cercetare disciplinara si sa va inceteze Cim pe abatere disciplinara.
In ceea ce priveste valabilitatea noului contract nu trebuie sa va faceti probleme.
Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba (martori, numar de inregistrare a cererii, confirmare posta, etc.). Asa cum spune si mariko9 trebuie sa va respectati obligatiile contractuale pe durata preavizului.
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2012
Alin Gon, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate cim gotz_luminita gotz_luminita Buna ziua! Daca am un contract de munca semnat de o persoana care nu are nicio calitate in firma, as putea solicita constatarea nulitatii cim in aceasta ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz mai mic decat este prevazut in contractul de munca. mihaela_d_a mihaela_d_a Sunt angajata la o firma cu Contract pe perioada nedeterminata de 5 luni, nu am avut perioada de proba m-au angajat direct pe perioada nedeterminata. Am gasit ... (vezi toată discuția)
Preaviz gabriela_iancu gabriela_iancu Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu anumite informatii! Mi-am dat demisia si sunt in preaviz, numai ca cei de la care vreau sa plec, nu vor sa-mi dau ... (vezi toată discuția)