avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu preaviz mai mic decat este prevazut in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu preaviz mai mic decat este prevazut in contractul de munca.

Sunt angajata la o firma cu Contract pe perioada nedeterminata de 5 luni, nu am avut perioada de proba m-au angajat direct pe perioada nedeterminata. Am gasit un job mult mai bun si mi-am dat demisia dar in demisie am scris ca nu pot sta in perioada de preaviz decat 9 zile calendaristice nu 20 zile lucratoare cum este prevazut in contractul de munca. Patronul nu a vrut sa-mi semneze sau sa-mi inregistreze demisia. Eu oricum sunt hotarata sa plec dupa cele 9 zile. Ce poate sa-mi faca?
Ultima modificare: Luni, 29 Septembrie 2014
mihaela_d_a, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:02, 30 Septembrie 2014
1. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

2. Conform reglementarilor Codului Muncii, angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului.
În cazul în care angajatorul refuză înregistrarea unei demisii, acesta săvârşeşte contravenţia prevăzută la art. 260 lit. n). din Codul muncii si se expune la aplicarea unei sancțiuni constând în amendă între 1500 lei şi 3000 lei.

Salariatul care a demisionat si căruia ii este refuzată înregistrarea demisiei poate sesiza Inspecţia Muncii (ITM teritorial) cu privire la refuzul de înregistrare a demisiei, angajatul putând dovedi cu orice mijloc de probă existenţa demisiei.

3. Termenul de preaviz este cel mentionat in c.i.m., absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia, inclusiv prin desfacerea disciplinara a raportului de munca.
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-am dat demisia robertus2 robertus2 Am fost dimineata la locul de munca si mi-am scris demisia, am vorbit cu sefa de raion a spus ca sa imi scriu demisia si sa o las pe birou, i-am spus ca numai ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu-mi primeste demisia mariana23 mariana23 mi-am dat demisia in data de 22.06.2015, de la firma la care am lucrat iar patronul mi-a rupt-o pe motiv ca adecis sa faca o ancheta interna. i-am spus clar ca ... (vezi toată discuția)
Demisie, fara preaviz! kakadu kakadu buna ziua! lucrez la o firma si am gasit sa plec in timisoara la alta firma mai buna!!! iar angajatorul nu vrea sa ma lase sa plec:( k sa imi faca rau sa pierd ... (vezi toată discuția)