avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nulitate cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nulitate cim

Buna ziua!
Daca am un contract de munca semnat de o persoana care nu are nicio calitate in firma, as putea solicita constatarea nulitatii cim in aceasta situatie? Mentionez ca firma este in insolventa iar dreptul de a semna in numele societatii este al lichiatorului judiciar. Contractul meu de munca este semnat de un 'administrator special' care nu are niciun act de numire in sensul acesta.
Eu am vrut sa plec din firma prin demisie si mi s-a spus ca nu imi va semna decizia intrucat nu are calitatea necesara. In situatia aceasta, as putea invoca nulitatea contractului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:21, 9 Februarie 2015
1. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

2. Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Neinregistrarea de catre angajator a demisiei constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1500 lei la 3000 lei (art.260 alin.(1) lit.n din Codul muncii). De asemenea, refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.

3. Refuzul de a inregistra demisia poate fi sesizata ITM-ului.
Demisia a fost inregistrata si aprobata tot de catre administratorul special.. problema este ca acum ma trimite la lichidator sa-mi dau demisia din nou, eventual sa stau inca 15 zile in preaviz pentru ca el nu are acte care sa-i demonstreze calitatea si implicit nici dreptul de a semna in numele firmei.
O poate trimite cererea dvs cu semnatura lui , la lichidator mergeti dupa actele de incetare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie la zi fara preaviz negru74 negru74 Buna Am trimis prin fax demisia la zi la angajator ,insa am avut surpriza sa nu fie aceptata . Este legal acest fapt?:O:O (vezi toată discuția)
Demisie ContSters278304 ContSters278304 cum se poate pleca legal dintr-o firma daca nu se accepta demisia si patronul recurge la amenintari si probabil urmareste un santaj.decizia este ultima ... (vezi toată discuția)
Demisie suciu_diana suciu_diana Buna ziua, depunerea demisiei la registratura societatii cand Administratorul nu este in firma - bolnav, valoreaza instiintare potrivit Codului ... (vezi toată discuția)