avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE

cum se poate pleca legal dintr-o firma daca nu se accepta demisia si patronul
recurge la amenintari si probabil urmareste un santaj.decizia este ultima solutie pentru a pleca din firma.
va multumesc,

[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 31 Iulie 2013
Nu exista varianta ca nu se accepta demisia. Demisia este un act unilateral de vointa, iar angajatorul poate doar sa ia act de ea nu sa o accepte sau nu. Daca nu v-o primeste si nu v-o inregistraza, trimiteti-o prin posta cu confirmare de primire.
Demisia reprezintă un act unilateral de voință a salariatului care comunică angajatorului, printr-o notificare scrisă, încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea preavizului.
Prin urmare, demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
Refuzul acestuia de a înregistra demisia constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1500 lei la 3000 lei (art. 260 alin.1 lit. n C.mun.), de catre ITM.

In acest sens, metoda cea mai convenabila pentru transmiterea demisiei este trimiterea acesteia prin scrisoare recomandata. In aceasta situatie, notificare isi va produce efecte de la data primirii scrisorii de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca CBogdanStefan CBogdanStefan Buna ziua, Dupa cum sugereaza titlul , am o nelamurire despre desfacerea contractului de munca. Acum o luna de zile , mi-am contactat departamentul de ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz mai mic decat este prevazut in contractul de munca. mihaela_d_a mihaela_d_a Sunt angajata la o firma cu Contract pe perioada nedeterminata de 5 luni, nu am avut perioada de proba m-au angajat direct pe perioada nedeterminata. Am gasit ... (vezi toată discuția)
Demisie Dragomirescu Petre Loredana Dragomirescu Petre Loredana Doresc să demisionez din firma multinaționala in care lucrez și conducerea firmei refuza să accepte acest lucru ,menționez că in contractul de muncă ... (vezi toată discuția)