avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna ziua,

depunerea demisiei la registratura societatii cand Administratorul nu este in firma - bolnav, valoreaza instiintare potrivit Codului Muncii?

Se ia la cunostinta de catre un superior din firma, insa nu de Administratorul care a semnat contractul de munca cu angajatul.
In Regulamentul Intern al societatii nu exista alte prevederi, decat cele mentionate in Codul Muncii - incetarea CIm prin demisie se produce printr-o notificare scrisa, ce se comunica Angajatorului .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:09, 17 Decembrie 2012
Art. 81 Codul Muncii:
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.

Demisia nu se aproba, se ia la cunostinta. Lipsa administratorului nu are nicio legatura cu inregistrarea notificarii.
Daca ati luat un numar de inregistrare este suficient. In caz contrar trimiteti-o prin posta cu confirmare de primire.
@ suciu_diana

Demisia se depune la registratura societatii unde se ia un numar de inregistrare sau se trimite prin posta cu confirmare de primire.

Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

Incetarea c.i.m. prin demisie se constata de catre angajator printr-o decizie de incetare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatia juridica a unui fost angajat in raport cu o societate care a intrat ulterior in insolventa dragulescuflorin dragulescuflorin Buna ziua ! La data de 01.07 sotia mea si-a depus demisia unilateral prin posta cu confirmare, deoarece nu mai fusese platita de angajator de patru luni de ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Sanda L Sanda L Buna ziua! Sunt angajata cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata a unui Spital Județean in funcția de infirmiera debutantă din data de ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in caz de seful nu imi accepta demisia si ma obliga cu amenintari sa raman la munca Alisa29 Alisa29 Buna ziua. Am o problema cu locul de munca,mi.am dat demisia pe 1 aprilie (din motive atat personale cat si medicale)si sefu meu nu mi.a acceptat nimic ci a ... (vezi toată discuția)