avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Respingerea cererii de prelungire a dovezii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Respingerea cererii de prelungire a dovezii inlocuitoar a permisului de conucere

Am fost prinsa de pol. cu nr provizorii expirate de o zi si dusa la sediu,unde nu am semnat nimic deoarece am vrut sa ma consult cu un avocat. Mi-au retinut carnetul si nr de la masina. Mi+a dat o dovada pe 15 zile care a expirat pe 29.12.11 .In 5.01.12 am mers la procuratura ptr a o prelungi dar a fost respinsa pe motiv ca*nu exista prelungire fara a exista anterior un drept de a conduce valabil*. Ce e de facut, unde pot face o noua cerere?

Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 18:58, 9 Ianuarie 2012
Art.85. - (1) Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseste cu închisoare de la unu la 3 ani.
Trebuia sa cereti prelungirea dovezii pana la data expirarii acesteia, adica pana la 29.12. In situatia de fata nu mai puteti face nimic.
Asta o stiu...ce ma doare e ca mi-au respins un drept pe care il am, vreau sa stiu cui sa fac o noua cerere pt dovada...trebuie sa existe o soluti, altfel ce fac stau 5-6 luni fara carnet...pt ce? Doar masina e pe numele meu,putea fi gasita in baza politiei ca fiind inscrisa cu nr rosii,expirate, clar, dar Art 85 presupun ca se refera la o masina neinscrisa care in caz de accident nu poate fi determinat proprietarul.
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
ContSters233279, utilizator
Nu, art. 85 se refera la un autovehicul neinmatriculat, din punct de vedere legal autoturismul dvs. era neinmatriculat. Numerele "rosii" sunt niste numere provizorii acordate temporar pana la inmatricularea efectiva a autoturismului. Este o, hai sa-i zicem, facilitate care ne este acordata pana la inregistrarea efectiva autoturismului. Nu contesta nimeni ca autoturismul este al dvs., dar legea spune ca proprietarul are obligatia inmatricularii acestuia.
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
pt ca daca numerele erau expirate de 1 zi, masina se considera neinmatriculata. pentru conducerea unui autovehicul neinmatriculat (sau inmatriculat dar cu alte numere decat cele care trebuiau sa fie) pe langa faptul ca veti avea dosar penal e posibil sa vi se anuleze si permisul de conducere.

Alte discuții în legătură

Retinerea permisului de conducere, placute inmatriculare provizorii de export si certificate de inmatriculer in punctul de frontiera petea petosticky1979 petosticky1979 Ma aflu in punctul de trecere frontiera Petea. Sunt soferul unui ansamblu de vehicule format din cap tractor si semiremorca, ansamblu achizitionat din ... (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate! chucky_florin chucky_florin in dimineata zilei de 1 octombrie la ora la care trebuia sa plec la munca am ramas fara benzina la masina ,ca sa ma incadrez in timp si sa nu intarzi la munca ... (vezi toată discuția)
Masina cu nr rosii e inmatriculata sau nu? marcelcj marcelcj O masina cu 0 km si nr rosii este inmatriculata sau nu?Eu zic ca da,este inmatriculata provizoriu.Dar atunci nu ar trebui ca dealer-ul sa plateasca taxa de ... (vezi toată discuția)