avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Mama a murit pe 25.iulie 2011 eu sunt singurul copil,tata este inca in viata,nu sunt lamurita cu succesiunea asta de ce trebuie sa o fac?Si in cat timp trebuie facuta?Singurul bun era apartamentul si cred ca s-a facut o succesiune dupa bunicul in care era trecuta si ea deoarece bunica traieste si mama mai are si un frate .Acesta e un bun ce trebuie trecut in succesiune?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 10:22, 16 Ianuarie 2012
in succesiune intra bunurile care au fost ale mamei dvs. daca dezbateti succesiunea in timp de 2 ani de la deschiderea ei nu platiti taxa din codul fiscal daca trece veti plati impozit pe mostenire..... daca nu dezbatei succesiunea si nu faceti partajul...dupa fiecare decedat nu se poate dispune de bunurile mostenite.....
decesul fiind înainte de intrarea în vigoare a noului cod, acceptarea succesiunii se face in termen de 6 luni, 25 ianuarie fiind ultima zi.
trebuie sa mergeti la un notar si va explica el ce aveti de facut. (copie dupa certificat de nastere, deces, etc.)
Succesiunea nu trebuie neaparat dezbatuta in termenul de 6 luni..A nu se confunda termenul de optiune succesorala de 6 luni cu dezbaterea succesiunii. Insa daca depasiti termenul de 2 ani de la deces platiti si impozit de 1% calculat la valoarea bunurilor din masa succesorala. In patrimoniul defunctei intra atat bunurile proprii, cele dobandite inainte de casatorie, prin o mostenire sau donatie, cat si cota parte din bunurile comune, cum ar fi cota de 1/2 din apartamentul pe care l a dobandit in timpul casatoriei cu tatal dvs, restul cotei de 1/2 apartinand tatalui dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)
Este posibila vanzare unui imobil fara dezbaterea mostenirii? diana87 diana87 buna ziua! am si eu o nelamurire in legatura cu vanzarea unui apartament care este pe numele parintilor, iar unul dintre ei este decedat de 3 ani si nu am ... (vezi toată discuția)
Succesiune loriel loriel Bunicul din partea mamei a decedat in 1998, insa bunica si parintii mei nu au facut succesiune. In 2007 a decedat si mama mea si inca nu am facut succesiune ... (vezi toată discuția)