avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... inregistrarea unei PFA, de catre o persoana cu handicap
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

inregistrarea unei PFA, de catre o persoana cu handicap

Fiul meu are certificat de handicap, gradul II, si doreste sa isi porneasca o afacere, o PFA. Care sunt pasii de urmat si care sunt facilitatile, in situatia lui.
O zi buna
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:29, 18 Ianuarie 2012
astept cam de mult raspunsul...chiar nu este nimeni care poate sa-mi raspunda!!????
Aici este in discutie pensia de invaliditate grad 2 si infiintarea PFA

www.avocatnet.ro/content/for...

Sper sa fie utile informatiile.
Buna seara si multumesc. Are pensie de urmas si un ajutor social pt handicap. Nefiind un handicap locomotor, vrea sa lucreze, sa-si faca o firma. Are calificare in instalatii sanitare. Ca de angajare nici nu poate fi vorba, un om care nu aude bine...nu este agreat de angajator. Deci, poate sa-si faca un PFA?, si care sunt scutirile de care beneficiaza.
Multumiri anticipate pentru raspuns.
1. In legatura cu infiintarea PFA cititi link-ul de mai jos si luati si legatura cu Oficiul Registrului Comertului din judetul dvs. pentru a vedea care sunt facilitatile in cazul fiului dvs.:
www.avocatnet.ro/content/for...

2. Cautati pe internet:
- OUG 44/2008 privind desfãşurarea activitãţilor economice de cãtre persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, actualizata la zi.
- Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, actualizata la zi.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionat medical grad 2 - pot infiinta pfa? adrianaionescu1957 adrianaionescu1957 Sunt pensionat medical, gradul 2 accentuat, cu diagnosticul Parkinson .Pot infiinta un PFA cu activitate <spalatorie auto> ?Voi primi pensia si indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe cladiri pentru persoane cu handicap rcristea67 rcristea67 Buna ziua, Locuiesc cu parinti intr-un imobil la bloc, apartamentul este pe numele parintilor, eu sunt o persoana cu gradul de handicap grav, as dori va rog ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit auto ConuGeo ConuGeo Sunt o persoana cu handicap locomotor gradul 1.Vreau sa achizitionez o masina neadaptabila pe numele meu.Se va folosi de ea familia. Vreau sa stiu daca sunt ... (vezi toată discuția)