avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori

Buna ziua.
Am o mare problema, sunt casatorita de doar 7 luni, am un baietel de 4 luni dar sotul meu a inceput sa fie foarte agresiv verbal si fizic iar convietuirea este imposibila in conditiile in care copilul trebuie sa asiste fara voia sa, la toata aceasta situatie tensionata. As dori sa stiu in ce conditii pot cere divortul, atata timp cat eu nu imi permit sa platesc un avocat. Vreau custodia copilului, dar imi este teama. Sotul nu munceste, iar eu beneficiez doar de indemnizatia de crestere, el nu detine locuinta, eu stau in casa parintilor.
Spuneti'mi cum as putea sa procedez, va implor, sunt disperata!
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 17:10, 9 Ianuarie 2012
Trebuie sa introduceti cerere de divort la judecatoria de domiciliu, expunand motivele pe care le aveti, si sa solicitati si exercitarea autoritatii parintesti doar de catre dumneavoastra. Va recomand ca cererea sa o intocmeasca un avocat pt a fi completa si corecta. Dosarul nu va fi unul prea usor in conditiile mentionate de aceea eu cred ca veti avea nevoie de asistenta juridica, mai ales daca sotul va avea un aparator.
Puteti apela la serviciile unui avocat din oficiu, in masura in care nu obtineti venituri mai mari de 600 lei. Va puteti adresa serviciului de asitenta juridica din raza Baroului din judetul in care domiciliati. Si cerere pentru scutire taxa de timbru. In ceea ce priveste minorul puteti solicita incredintarea catre dumneavoastra.
Va multumesc pentru raspuns.
Asta este teama, ca fara un avocat nu pot depune cererea de divort si nu imi permit in acest moment, nici in viitorul apropiat, nu am nici un ajutor din partea nimanui...
Noi locuim cu chirie dar daca iau copilul sa ma mut la ai mei, el va veni sa faca scandal si acolo, de nenumarate ori am vrut sa chem politia, dar el a inchis copilul in camera cu soacra mea si nu m'a lasat nici sa plec nici sa cer ajutor... Imi este foarte teama...
Cererea de divort, este pur si simplu o cerere, care cu sau fara voia sotului in final va avea acelasi efect, desfacerea casatoriei. In ceea ce priveste custodia minorului instanta va hotara in baza actelor si probelor de al dosar. Am certitudinea ca daca veti avea nevoi de un avocat, veti obtine unul din oficiu. La urma urmei procedura divortului nu necesita o pregatire speciala.... ( cred ca mai dificila este cea a casatoriei decat cea a desfaceri casatoriei)
Beneficiaza de ajutor public judiciar persoanele al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 300 lei. In acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avanseaza in intregime de catre stat.

Daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avanseaza de catre stat in proportie de 50%.

Cererea se formuleaza in scris, se anexeaza dovada veniturilor si o depuneti la primul termen sau odata cu cererea de divort. Daca va incadrati merita sa incercati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor judiciar ContSters410033 ContSters410033 Buna ziua,mi a fost deschis un proces si nu am bani.cum e procedura spre s beneficia de ajutor public si avocat din oficiu si in ce măsură cu unul pot si ... (vezi toată discuția)
Divort carmenilie76 carmenilie76 va rog din suflet sa-mi spuneti cum pot avea un avocat din oficiu pt divort! sotul meu a intentat divortul iar eu sunt in imposibilitatea de a avea unul din ... (vezi toată discuția)
Ajutorul public judiciar Florin36 Florin36 Buna seara, Am si eu o intrebare pentru dumneavoastra.Daca am pensie de invaliditate in cuantum de 619 ron si 450 ron dintr-un job part time,pot beneficia ... (vezi toată discuția)