avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imposibilitate de plata a sultei!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imposibilitate de plata a sultei!

Buna seara,in urma unui proces de iesire din indiviziune mi s-a atribuit imobilul cu obligativitatea platii unei sulte in termen de 3 luni.
Daca nu reusesc sa ofer sulta in termenul acordat de instanta ce se intampla???
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 18:20, 9 Ianuarie 2012
Bună seara,

Referitor la întrebările dvs, răspunsurile mele sunt:

1. Se poate ajunge la executarea silită a imobilului, prin procedura vânzării la licitație, caz defavorabil dvs.

2. În acest caz este necesar acordul fostului coindivizar, căruia trebuie să îi plătiți sulta.
Concret, acest lucru se va putea realiza prin contractul de vânzare, caz în care cumpărătorul varsă o parte din preț, sulta, în contul fostului coindivizar.

Cu stimă,
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cota parte apartament tonny tonny Daca prin hotarare i s-a atribuit cota de 1/1 parte unui coindivizar, cu obligatia platzi sulteii ... poate executorul sa scoata la licitatzie cota avuta ... (vezi toată discuția)
Partaj adriana istrate adriana istrate Sunt divortata. Detin cu fostul sot un imobil cumparat in cote 1/2 fiecare inainte de a fi casatoriti. Ulterior ne-am casatorit. Vrem sa iesim din ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune si plata sultelor mingo mingo Buna ziua, As avea nevoie de cateva lamuriri legat de un proces de iesire din indiviziune. Prezint mai jos datele problemei: 1.O casa si 3 proprietari ... (vezi toată discuția)