avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Administratorul de bloc a furat banii pt facturi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Administratorul de bloc a furat banii pt facturi

Buna ziua ,administratorul blocului a facut un prejudiciu de aprox 10000 lei neachitand facturi la utilitati,astfel ca ne-a fost taiata apa calda si un curand caldura.acesta nu vrea in nici un fel sa ne dea banii inapoi desi toti suntem cu intretinerea la zi.L-am schimbat pe acesta din postul de administrator dar prejudiciul nu l am recuperat.ce e de facut?t
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:57, 9 Ianuarie 2012
Depuneti o plangere la politistul de proximitate.
Daca detineti probe indubitabile care sa dovedeasca existenta de prejudiciu si ca acesta se datoreaza administratorului,cu scopul recuperarii acestuia aveti dreptul sa formulati plangere la parchet
Functie de aspectele concrete in care au avut loc succesiunea de evenimente care au condus la crearea prejudiciului mentionat,autoritatea in drept,va dispune incadrarea faptei
In temeiul deciziei nr 3/02.12.2002 privind RIL declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie,
administratorul asociatiei de proprietari sau de locatari are calitatea de functionar
Fapta acestuia de insusire,folosire sau traficare ,in interesul sau ori pentru altul ,de bani,valori sau alte bunuri pe care le gestioneaza sau administreaza constituie infractiunea de delapidare

Cu ocazia schimbarii din functie a administratorului,asociatia de proprietari a mentionat in documentele incheiate cu acesta existenta de prejudiciu ?
Adminsitartorul de imobila a fost angajat cu respectarea procedurii legale
Administratorul de imobil a depus in contul asociatiei de proprietari garantia materiala prevazuta la art 35 alin (3) din Legea nr 230/2007?
Pentru prejudiciul mentionat,nu este vinovat exclusiv administratorul de imobil;cota parte de responsabilitate revine atat presedintelui de asociatie cat si cenzorului/comisiei de cenzori ,care detin obligatia legala sa verifice lunar situatia platilor facturilor la furnizorii de servicii

Varianta cu plangerea penala la politie este singura solutie juridica prin care veti evita plata
taxelor catre stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere administrator caradis caradis Buna ziua. sunt cenzor la o asociatie . Am verificat actele pe 2015 si sunt ingrozita de ce am gasit in ele. Presedintele nici nu vrea sa auda de expertiza, ... (vezi toată discuția)
Administrator care fura taz811 taz811 Buna ziua, locuiesc intr-un bloc asociație de locatari iar administratorul blocului a făcut o paguba blocului de 200.000 lei noi. Am depus la politie ... (vezi toată discuția)
Cum revocam/demitem un administrator de bloc? mihaela2007 mihaela2007 - am prins ideea ca administratorul cam fura, desi se jura ca nu fura....impreuna cu presedintele , noi trei lcatari, i-am cerut actele , sa ne dea unele ... (vezi toată discuția)