avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT FARA COPII MINORI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT FARA COPII MINORI

Doresc sa intreb daca in loc de martor la divort pot sa folosesc serviciile unui avocat .Mentionez ca la termenele anterioare nu am folosit serviciile unui avocat.Acum as dori sa folosesc in loc de martor (pentru ca nu vreau sa implic pe nimeni-copii sau cunoscuti , in procesul meu)serviciile unui avocat.Este posibil?
Va multumesc!
Avocatul poate doar sa va reprezinte in procesul de divort, nu sa substituie un martor.
Va multumesc pentru raspuns dar ,indraznesc sa va intreb ,este posibil ca eu sa fiu obligata de lege sa raman alaturi de un barbat pe care nu il mai suport?Pentru a proteja copiii eu am suportat cu stoicism toate mizeriile lui comportamentale .Acum ,copiii au terminat scolile si am simtit ca trebuie sa ma descarc de acest cosmar care se cheama o casnicie esuata.Cum trebuie sa procedez ca sa pot depasi acest impas in care ma aflu,adica nevoia de a prezenta in instanta un martor caci altfel nu se desface casatoria?
Multumesc ,inca odata!
neaparat actiunea trebuie dovedita iar la divort motivele se dovedesc cu martori (orice ruda cu exceptia copiilor poate fi martor). Daca nu duceti un martor, dosarul se suspenda si tot nu veti fi divortata.
E ingrozitor sa nu-ti fie luate in calcul propriile tale motive .Pai copiii sunt ,pana la urma cei care asista la unele dintre problemele care se intimpla in familie si tocmai ei nu sunt acceptati dar eu nici nu doresc sa-i implic!Eu pot sa solicit suspendarea actiunii pentru un termen ,sa spunem o jumatate de an?
Multumesc!
Ca sa suspendati dosarul trebuie sa aveti si motivul acceptat de lege/instanta. Totusi incercati sa ganditi pozitiv ca sa puteti realiza ca nu este imposibil sa gasiti un martor. Cu siguranta cei apropiati de dvs. (parinti, rude, prieteni) cunosc amanuntele nefericite ale mariajului. Chiar daca nu doriti sa ii implicati, acum ar fi momentul in care avand in vedere relatiile apropiate sa va propuna chiar ei ajutorul in calitate de martori.

Alte discuții în legătură

Divort fara martori Arion Ramona Arion Ramona Buna seara ,as dori sa imi spuneti ce as putea face in situatia in care ma aflu acum:am primit o citatie la procesul de divort intentat de nevasta mea.in care ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul unuia dintre soti cathyis cathyis Buna ziua. Sunt casatorita de 10 ani,dar noi locuim impreuna de 15 ani, in urma mariajului au rezultat 2 copiii cu varste de 8 si 4 ani. Cu putin timp in urma ... (vezi toată discuția)
Divort cornel dumitru 1 cornel dumitru 1 Sunt in urmatoarea situatie: sotie infidela, nu doreste sa accepte sa divortam de comun acord,spunandu-mi \"sa ma duc in instant sa cheltui bani\" ca n-o ... (vezi toată discuția)