Stimata doamna ,
In ce sens a fost "molestat"?Din cele relatate mai sus de dvs reiese ca acesta a fost lovit de catre un grup de copii...
Din punctul meu de vedere , acest spary paralizant nu poate pus la dispozitia unui copil cu varsta pana in 14 ani , intrucat acesta nu are discernamant , si se poate leza chiar pe sine utilizandu -l...
Mai mult de atat , faptul de a-l avea asupra lui intr-o clasa unde alti colegi pot avea acces poate conduce la situatii neplacute ... ca si cea relatata de dvs ....
Nici conduita acelei fetitze care a utilizat spray-ul n-a fost una buna ,dar asa pot actiona unii copii , necunoscand implicatiile utilizarii acelui obiect...
Mergeti la director si prezentati i scuzele de rigoare pt cele intamplate.Mai mult de atat , puneti i in vedere ca dvs i ati oferit spray ul pt a se putea apara in eventualitate unui atac.. mai mult de atat ,fiul dvs n a avut o intentia de a cauza un rau unei persoane pt a fi sanctionat...
Succes
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, asa voi face, dar in cazul cand imi vor spune ca el a fost instiintat de purtarea acestor arme, as dori sa le cer sa vad si eu acel document unde se spune de interzicerea acestor spray-uri in scoli. Nu stiu daca fac bine,
Problema este cu adevarat complicata pt ca e adevarat ca minorul nu ar avea dreptul sa poarte la el spray paralizant dar pe de alta parte exista si necesitatea de a se apara.
Faptul ca acea minora i-a umblat in buzunar se poate numi furt si de aici alte probleme.
Ar trebui ca scoala sau politia sa acorde protectie minorilor si nu o face.
Se fac multe talharii intre minori si este absurd ca cei ce incearca sa se apere sa fie afectati de altii care ii fura din buzunar:(
Minora nu avea ce sa caute la el in buzunar si ea ar trebui sa fie sanctionata.
Se poate observa ca simplul fapt ca a avut in buzunar acel spray nu a cauzat niciun rau nimanui.Faptul exterior al minorei a cauzat situatia generatoare de prejudicii pt ceilalti minori.
avocat Claudiu Lascoschi
Legea privind regimul armelor si al munitiilor, legea nr. 295/2004
Art. 2 - Definitii
In sensul prezentei legi, definitiile si categoriile armelor, munitiilor, persoanelor si documentelor sunt:
I. Definitii generale
1. arma - orice dispozitiv a carui functionare determina aruncarea unuia sau mai multor proiectile, substante explozive, aprinse sau luminoase, amestecuri incendiare ori imprastierea de gaze nocive, iritante sau de neutralizare, in masura in care se regaseste in una dintre categoriile prevazute in anexa;
Art. 58 - Procurarea si instrainarea armelor neletale
(1) Cetatenii romani si strainii cu sedere legala in Romania, care au implinit varsta de 18 ani, pot sa procure arme neletale, precum si munitia aferenta, de la orice armurier autorizat sa comercializeze astfel de arme, in conditiile notificarii prealabile a organelor prevazute la art. 12 alin. (1).
[...]
mai era si ceva cu purtarea lor in locuri in care ar putea primejdui alte persoane dar mi-e lene sa caut exact articolul, am spicuit doar ce mi-a sarit in ochi pe la inceputul legii... cititi-o toata si va convingeti de ce nu e voie...
Multumesc pentru raspuns, dar de unde sa stie copilul care sunt armele albe, ar trebui sa le cer documentul prelucrat copiilor la inceputul anului scolar si sa vad daca este specificat acest spray deoarece fiul meu sustine ca nu stia despre asa ceva ca ar fi interzis.