Am primit o citatie ptr. prezentarea in instanta, in calitate de intimat pentru ":Fond- plangere contraventionala.
In caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa. Petentul este persoana fizica.
Banuiesc, ca totul are legatura cu accidentul in care am fost implicata in Craiova, si unde domnul care a inaintat plangerea a ramas fara carnet pentru neacordare de prioritate. Din accident au rezultat doar bagube materiale, vinovatul fiind de acord cu inmanarea RCA-ului ptr. repararea masinii mele, dar nefiind de acord cu pv.
Intrebarile mele sunt:
1. de ce ma cheama pe mine in judecata in calitate de intimat?
2.unde pot afla continutul cererii intocmite de petent/ motivul?
3. este prezenta obligatorie la proces, mai ales ca locuiesc la 300 km de Craiova?
4. daca nu este obligatorie prezentarea, ce inscris trebuie trimis si in ce forma?
Va cheama pentru ca si dvs. ati fost implicata in accident. Puteti lua cunostinta de plangere de la arhiva judecatoriei.
Nu este obligatoriu sa va prezentati dar este util.
Sunt 2 chestiuni distincte: doriti sa consultati dosarul(trebuie sa ajungeti la instanta(arhiva) dar nu doriti sa participati la proces. Daca la proces puteti absenta prin inaintarea unei adrese prin care va prezentati punctul de vedere si solicitati judecata in lipsa, pentru consultarea dosarului trebuie sa ajungeti la instanta. Succes.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Citatie
ccosmin
Buna ziua
am primit o citatie in posta care ma pune pe ganduri. Textul ei este cam asa:
Subsemnatul...domiciliat ...este chemat in instanta la camera ... ... (vezi toată discuția)
Intimat!?
Gheorgheni Alina G
In contencios administrativ, in cazul contestatiei impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei, parti pot fi : petentul , intimatul (politia) si ... (vezi toată discuția)