avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune sau santaj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune sau santaj

Rugaminte.
Va multumim pentru sacrificiul de timp şi competenţa pusă în serviciul comunităţii. Tocmai de aceea îndrăznim să vă rugăm să ne daţi un sfat in urmatoarea speţă.
Cu cateva zile înainte de Craciun, în timpul postului, o tanara merge la un restaurant de succes din Brasov( unde de exemplu mai servesc masa si participa la chefuri si oficialitati, politisti, oameni care vor sa arate ca au bani) şi solicita ospatarului o ciorba de fasole de post. Tanara in cauza este de profesie o profesoară de succes si are un aspect neimpunator de domnisoara care nu epatează. I se serveste masa dar constata dupa cateva linguri ca in corba este carne. Reclama vehement acest lucru ospatarului si
ulterior vine si patronul care printre altele, pentru a o linişti ii spune:"Doriti sa va dau 1000 de euro sa nu ma reclamati?", la care clienta îi spune că merită aceşti bani...
In mod asmenator după o zi, patronul(cunoscut cu amici de la politisti pana la lume mai dubioasă)ii telefonează şi ii repetă acelaşi text, avand loc si o convorbire privind cuantumul exact al sumei pe care ar trebui să o dea pentu a nu fi reclamat, dar nu se intalnesc, nici nu s-a dat vreun ban.
Acum, imediat dupa sarbatori, tanara mai primeste un telefon de la cineva care se prezintă ca ofiter de politie la Combaterea Crimei Organizate care o cheamă la sediul poliţiei deoarece este reclamată pentru şantaj de respectivul patron. Este obligată să meargă dacă nu a primit o citatie oficială sau este o capcană? Este ea autoarea unui santaj sau eventual o victima la inselaciune privind calitatea marfii, sau alt act normativ? Este permis ca in Romania victima sa mai fie si luata de la serviciu şi terorizata cu politia ? Ce ar trebui făcut în asemenea caz ? Vă mulţumesc foarte mult.
NB.Tanara a fost singura la restaurant, fara sa noteze martori din preajma in favoarea ei si tot singura a vorbi la telefon cu patronul.
Cel mai recent răspuns: ContSters213050 , utilizator 13:37, 10 Ianuarie 2012
Se pare ca se poate interpreta o oarecare forma de constrangere morala, autoarea fiind tarana respectiva. Citarea se poate face si telefonic. In ceea ce priveste aprecierea resturilor problemelor de drept, consider ca fara o studiere temeinica nu se poate aborda acest caz. Dupa caz putem vorbi de o provocare, ori de constrangere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzati de furt de catre patron restaurant ContSters377560 ContSters377560 Buna ziua, suntem trei persoane acuzate de furt ! Dar in substanta se ascunde neplata salariilor ! Am lucrat ca bucatar intr-un restaurant din Brasov pana pe ... (vezi toată discuția)
Santaj OlariuClaudiuMihai OlariuClaudiuMihai Buna ziua, acum o saptamana am fost intr-un club din Bucuresti. Spre dimineata, fiind sub influenta bauturilor alcoolice, in baia baietilor au intrat un baiat ... (vezi toată discuția)