avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Art. 11 din OUG nr. 111/2010, modificat de la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Art. 11 din OUG nr. 111/2010, modificat de la 01.01.2012. Ce vrea sa zica?

Va rog sa-mi explicati ce vrea sa zica art. 11 din OUG 111/2010, asa cum a fost modificat la 01.01.2012.
Ma intereseaza in mod direct, deoarece eu urmeaza sa nasc dupa 1 martie 2012.
Va rog sa ma ajutati.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 14 Ianuarie 2013
1. Nu m-am dumirit nici eu cum este cu acest articol.
2. - In OUG 111/2010 nemodificata de OUG 124/2011 spune ca acest aspect se va lamuiri prin ordin al MMFPS.
- Sa mai asteptam sa vedem ce spune Ministerul (poate se completeaza Normele de aplicare a OUG 111/2010).
V-as fi recunoscatoare daca m-ati tine si pe mine la curent cu acest art, deaorece ma intereseaza in mod deosebit, eu urmand sa nasc in martie 2012.
Multumesc
1. Daca ati fi singura care puneti intrebari pe forum s-ar putea sa va tin minte.
2. Dvs. sunteti cea interesata asa ca urmariti pe acest forum discutiile si veti afla.
3. Mai intrebati-ne luna viitoare poate aflam noutati.
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua, dl Valeriu, am gasit acest art pe site, referitor la normele metodologice de aplicare a OUG 111/2010 www.avocatnet.ro/content/art...
Aici se vorbeste si de acest art 11, insa nu inteleg, concret, cum se va intampla.
Eu, ca mama, intru in concediu CCC de 2 ani, incepand cu luna iunie 2012 (dupa ce expira cele 126 zile de medical). DIn totalul de 2 ani, sotul meu este obligat sa stea si el o luna in concediu CCC, chiar daca nu doreste acest lucru? Iar eu ce fac in aceasta luna?
Multumesc
1. Autoarea articolului de care vorbiti scrie:

In acelasi timp, se prevede ca dreptul la concediu si indemnizatiile lunare pentru cresterea copilului nu poate fi transferat. Insa, in functie de varianta de concediu pentru care s-a optat, cel putin o luna din perioada totala a concediului este alocata persoanei indreptatite care nu a solicitat acest drept.

Pe perioada in care cealalta persoana beneficiaza de dreptul propriu la concediu de crestere copil, de cel putin o luna, dreptul celuilalt parinte se suspenda, acesta avand posibilitatea de a beneficia de concediu fara plata sau de a-si relua activitatea profesionala.

2. - Eu nu inteleg de aici ca nu este o obligatie a celuilalt parinte de a beneficia o luna de CCC ci numai o posibilitate de a face asta.
- In cazul in care sotul va opta pentru o luna de CCC dvs. va puteti relua activitatea pentru o luna sau veti solicita concediu fara plata.
- Eu, personal, nu am inteles pana acum rostul acestei prevederi legale.

3. - Eu zic sa nu va faceti griji de pe acum, sa asteptam HG de modificare si completare a Normelor deaplicare a OUG 111/2010 si apoi mai vedem.
- Oricum cand veti intra in CCC veti sta atat cat doriti dvs., integral sau partial.

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie vs luna celuilalt parinte Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, In timpul CIC 2 ani, o salariata realizeaza venituri -> beneficiaza de stimulent de insertie. Copilul s-a nascut in 12.07.2014, ea si-a reluat ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului AndreeaB28 AndreeaB28 Buna ziua. sunt in concediu de crestere a copilului din luna martie a acestui an. incepand cu ianuarie 2014 as dori sa ma intorc la serviciu. am optat pentru ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Ralucanda Ralucanda Buna ziua, Copilul meu s-a nascut in 23.02.2014 si eu in 22.01.2015 mi-am reluat activitatea pentru a benificia de cei 500 lei/luna pana la implinirea ... (vezi toată discuția)