avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara pentru 2 copii se poate justifica ca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara pentru 2 copii se poate justifica ca a fost platita cu bonuri de cheltuieli cu copii in programul de vizita?

Ce articol din lege arata ca pensia alimentara se plateste in bani si nu poate fi inlocuita cu bonurile prin care s-a cumparat benzina ca ia plimbat pe copii, cu bonuri cumparate pentru mancarea in perioda cand au fost luati copii de tatal lor.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:03, 10 Ianuarie 2012
Pensia de intretinere se poate plati fie in bani, fie in natura (art.530 din Noul Cod civil), dar acest lucru trebuie clar prevazut in hotararea judecatoreasca.

Avand in vedere ca s-a ajuns la stabilirea unei pensii de intretinere, obligatia tatalui nefiind indeplinita de bunavoie, stabilindu-se o prestatie in bani, debitorul nu poate invoca faptul ca a contribuit in natura, cumparandu-le alimente in timpul programului de vizitare sau asigurandu-le... transportul spre locurile de promenada(!).

Daca nu va plateste pensia vreme de 2 luni, puteti sa depuneti plangere penala in acest sens.
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
ContSters234722, utilizator
NU se poate plati decat asa cum a dispus instanta; il puteti executa, insa mai bine negociati cu el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata in natura pensie alimentara ABCcristian ABCcristian am divortat si instanta a stabilit ca o parte din pensia alimentara sa fie executata in natura. problema este ca fostul sot considera ca respectiva suma ... (vezi toată discuția)
Conventie incheiata in procedura divortului cu copii minori la notar vioricamunteanu vioricamunteanu Buna ziua, va rog din suflet sa ma lamuriti cat mai repede. La 1 iulie am divortat la notar si am hotarat urmatoarele: - -autoritatea parinteasca a minorilor ... (vezi toată discuția)
Pensie întreținere ovidiudtru ovidiudtru Fosta soție a cerut majorarea pensiei de intretinere a doi copii, unul de 10 ani și cel de-al doilea în vârstă de 18 ani, încă elev la liceu,solicitând ... (vezi toată discuția)