avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedez jumatatea mea de teren coproprietarului care nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedez jumatatea mea de teren coproprietarului care nu o vrea! Cum procedez?

Buna ziua,
Vreau va rog sa ma lamuriti intr/o problema pe care nu stiu cum o pot rezolva.
Impreuna cu x am cumparat un teren. Suntem coproprietari. Eu Ionescu, el Popescu. Eu doresc pur si simplu sa ma spal pe maini de acest teren, vreau sa il dau, donez, cedez, celuilalt coproprietar. Doar ca, acesta nu vrea. Adica nu va merge cu mine la nici un notariat sa facem vreun act. Ce pot face in aceasta situatie? Va multumesc pentru raspunsuri.
Te duci la primarie pui afis cu "donez teren..." si sunt sigur ca vei gasi un doritor...
Daca omul nu-l vrea n-ai ce-i face...
Nu l puteti obliga sa cumpere sau sa primeasca ca donatie partea dvs de teren. Puteti sa vindeti sau o donati altcuiva cota parte pe care o detineti din teren.
Buna seara,
Multumesc pentru raspunsuri, desi unele sunt totusi peiorative.
Intrebarea mea se referea la faptul ca oricum nu pot ceda, vinde (din cunostintele mele) fara acordul co-proprietarului, deci persoana cea mai in masura sa intre in posesia terenului era chiar co-proprietarul.
Sau informatiile mele nu sunt bune?

Va rog, am nevoie de un sfat pertinent.
Multumesc
Daca ati cumparat terenul pe cote parti ( daca in act sunteti trecuti fiecare cu cate 1/2 sau in alte proportii ), puteti vinde sau dona cui doriti.
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
In contract scrie: ...Eu x vand numitilor y si z, in cote indivize si egale de 1/2 fiecaruia....
Este totuna cu ce spuneti dvs?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Succesiune Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă proprietatea este individ a si are 4 proprietari unul din ei poate sa si vîndă partea fără acordul celorlalți și fără o împărțire amiabilă a ... (vezi toată discuția)
Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Donatie ContSters359971 ContSters359971 Sunt divortat si recasatorit. As vrea sa donez partea mea din apartament copilului major din prima casatorie. Mai intai trebuie facut partajul sau pot face ... (vezi toată discuția)