Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare:
De curand m-am intors la serviciu din concediu crestere copil (copilul are acum 7 luni) si programul de lucru este de 6 ore, conform legislatiei.
Intrebarea este daca tatal copilului poate sa intre el in CIC in continuare iar eu sa raman cu acelasi program de 6 ore?
Daca programul dumneavoastra este de 6 ore pentru acest motiv(cresterea copilului)nu credem ca se poate "pasa" CIC de la unul la altul.:hm:
Dati o intrebare directa si la Directia din zona dumneavoastra.
conform legislatiei in vigoare tatal copilului poate intra in continuare in CCC iar dvs va puteti continua activitatea la angajatorul respectiv.
potrivit principiului echitati, doar un singur parinte se va bucura de beneficiile legii, astfel, dvs veti avea un program normal de 8 ore.
este vorba de CCC nu de CIC
CCC se poate acorda si tatalui, care nu poate beneficia de concediu de maternitate, de aceea in acest caz trebuie tinut cont de cateva reguli speciale
ART. 17/ Ou 96/2003
(1) Angajatorii sunt obligaţi să acorde salariatelor care alăptează, în cursul programului de lucru, două pauze pentru alăptare de câte o oră fiecare, PANA LA împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include şi timpul necesar deplasării dus-întors de la locul în care se găseşte copilul.
(2) La cererea mamei, pauzele pentru alăptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului său de muncă cu două ore zilnic.
(3) Pauzele şi reducerea duratei normale a timpului de muncă, acordate pentru alăptare, se includ în timpul de muncă şi nu diminuează veniturile salariale şi sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.
*******************************************************************************************************************************
Trebuie vazut ce cuprinde CCM la nivel de unitate
******************************************************************************************************************************
Pana la implirea varstei de 1 an a copilului, puteti ramane cu program redus
Program redus
mira-j
Pentru mamele care se intorc mai devreme de doi ani din ccc la munca , in cazul meu bebe 7 luni, mai exista program redus cu 2 ore pentru alaptat? Pana la un ... (vezi toată discuția)