avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Program redus
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Program redus

Pentru mamele care se intorc mai devreme de doi ani din ccc la munca , in cazul meu bebe 7 luni, mai exista program redus cu 2 ore pentru alaptat? Pana la un an al bebelusului sau pana la doi ani este posibil programul de 6 ore? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mira-j , utilizator 09:24, 31 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 96/2003
art.17
(1) Angajatorii sunt obligaţi să acorde salariatelor care alăptează, în cursul programului de lucru, două pauze pentru alăptare de câte o oră fiecare, până la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include şi timpul necesar deplasării dus-întors de la locul în care se găseşte copilul.
(2) La cererea mamei, pauzele pentru alăptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sau de muncă cu doua ore zilnic.
(3) Pauzele şi reducerea duratei normale a timpului de muncă, acordate pentru alăptare, se includ în timpul de muncă şi nu diminuează veniturile salariale şi sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.
...

De asemenea, verificati si in reg.intern sau in c.c.m. aplicabil daca exista vreo prevedere privind reducerea programului de munca al mamei care alapteaza pana la 2 ani.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere program lucru pentru alaptare Alexu` Alexu` Buna ziua! Daca ma întorc la munca cu 2 luni inainte sa împlinească 1 an copilul, dar va intra tatal in ccc până la 2 ani pot beneficia 2 luni de program ... (vezi toată discuția)
Reducere cu 2h/zi a programului de lucru roxanne^^ roxanne^^ Buna ziua, Gasesc pe Internet o informatie conform careia, pentru mamele care se intorc mai devreme de 2 ani la serviciu, durata de lucru se poate reduce ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului de munca pentru mamele care alapteaza AConstantin AConstantin Buna ziua, Imi puteti spune va rog, daca exista o prevedere legala de reducere a programului de munca pentru mamele care alapteaza? Si daca da, pana la ce ... (vezi toată discuția)