avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Are voie primaria sa nu incaseze impozitul pe anul ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Are voie primaria sa nu incaseze impozitul pe anul in curs daca ai restante?

Primaria are voie sa nu incaseze impozitul pe casa ,teren si salubritate pe anul in curs daca pe anul trecut ai o amenda neachitata,si salubriatatea neachitata?
Cel mai recent răspuns: terorista2012 , utilizator 18:17, 13 Ianuarie 2012
Art 115 al 1 din OG nr 92/2003 privind Codul de procedura fiscala,rectificat si republicat in 2003,2004,2005,2006 republicat in Monitorul Oficial al Romaniei Partea I nr 513/31iulie 2007,care reglementeaza ordinea de stingere a datoriilor ,prevede ca "initial se achita amenzi,taxe,impozite aflate in urmarire si ulterior obl;igatiile fiscale curente"
Deacord atata timp cat tu nu esti in litigiu pentru masina si specifici ca vei achita impozitul pe masina la finalizarea litigiului,atata timp cat tu te judeci cu primaria pt taxa de salubritate de ce nu ti-ar incasa bani pt icasa si teren totusi?iAR In ceea ce priveste amnenda am promis ca duc sentinta cum ca e anulata si am dus.
Tot mai are voie sa nu incaseze?
Nu exista exceptii?
Nu au dreptate cei de la primarie.

Codul de procedura fiscala :
[ link extern ]

"Art. 115 Ordinea stingerii datoriilor
(1) Dacă un contribuabil datorează mai multe tipuri de impozite, taxe, contribuţii şi alte sume reprezentând creanţe fiscale prevăzute la art. 21 alin. (2) lit. a), iar suma plătită nu este suficientă pentru a stinge toate datoriile, atunci se sting datoriile corelative acelui tip de creanţă fiscală principală pe care o stabileşte contribuabilul sau care este distribuită, potrivit prevederilor art. 114, de către organul fiscal competent, după caz, stingerea efectuându-se, de drept, în următoarea ordine:...."

tip creanta : impozit pe cladiri / impozit pe terenuri/ impozit pe mijloacele de transport ...

asta inseamna ca salubritatea ,impozitul pe masina si aceea amenda ar merge achitate ulteriro
asta inteleg eu
legile sunt interpretabile mie imi convine sa o interpretez asa
am sa va tin la curent cu ceea ce s-a intamplat
carmen01011958 a scris:

Nu au dreptate cei de la primarie.

pentru intelegerea corecta a normei invocate se impune sa precizati ca ordinea este conditionata si de
b) toate obligațiile fiscale principale, în ordinea vechimii, și apoi obligațiile fiscale accesorii, în ordinea vechimii. În cazul stingerii creanțelor fiscale prin dare în plată, se aplică prevederile art. 175 alin. (41)

Alte discuții în legătură

Este un abuz din partea primariei sa-mi refuze plata impozitelor actuale? clau1858 clau1858 Buna ziua Am avut un dosar de contencios administrativ, iar de curand s-a dat o solutie nefavorabila contestatiei in anulare pe care am formulat-o. Eu am ... (vezi toată discuția)
Ordinea stingerii datoriilor nitmar nitmar Conform noului cod fiscal se sting mai intai creantele principale in ordinea vechimii si apoi accesoriile; dar daca anterior modificarilor din codul fiscal ... (vezi toată discuția)
Restante la cheltuieli intretinere dan_crihan dan_crihan Buna ziua Administrez un bloc de locuinte. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Un apartament este restant la plata intretinerii pe o perioada de 10 luni, ... (vezi toată discuția)