avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Are voie primaria sa nu incaseze impozitul pe anul ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Are voie primaria sa nu incaseze impozitul pe anul in curs daca ai restante?

Primaria are voie sa nu incaseze impozitul pe casa ,teren si salubritate pe anul in curs daca pe anul trecut ai o amenda neachitata,si salubriatatea neachitata?
Cel mai recent răspuns: terorista2012 , utilizator 18:17, 13 Ianuarie 2012
Asa este, de acord cu dvs dar imi aleg creanta bugetara pe care o achit (este acelasi lucru daca as achita cu ordin de plata , prin trezorerie, prin infochioscuri sau prin ghgiseul.ro)
Sa presupunem urmatoarele :
Am de achitat : amenda contrav. PV din 2005 =100 lei
impozit pe cladire din 2009 pana la zi cu accesorii : 100 lei ramasite (debite restante) + 50 lei accesorii la debitele restante + 25 lei debit curent 2012 = 100+50+75=225 lei
Eu vreau sa platesc impozitul pe cladire si nu am decat 165 lei.
1. trebuie sa mi se accepte plata creantei pe care eu am indicat-o : impozitul pe cladire
2. Mi se vor stinge obligatiilor fiscale conform ordinei de stingere art.115 : debitele restante+ debitele curente (creante principale) apoi accesoriile in limita sumei disponibile :
100 +65(creanta principala 100 restante+ 65 din 75 debit curent) = 165 lei
@carmen010119
Intre presupunerea solicitantului,dispozitia inspectorului reprezentant al DGFP,
ordinele si directivele sefilor ,este o diferenta majora ,pe care o constatatm majoritatea dintre noi
Asa cum o problema initial imposibil de solutionat direct la ghiseu,printr-o "interventie" sau o "atentie" solutioneaza interesul solicitantului si multumeste si inspectorul...
Asa e la noi !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este un abuz din partea primariei sa-mi refuze plata impozitelor actuale? clau1858 clau1858 Buna ziua Am avut un dosar de contencios administrativ, iar de curand s-a dat o solutie nefavorabila contestatiei in anulare pe care am formulat-o. Eu am ... (vezi toată discuția)
Ordinea stingerii datoriilor nitmar nitmar Conform noului cod fiscal se sting mai intai creantele principale in ordinea vechimii si apoi accesoriile; dar daca anterior modificarilor din codul fiscal ... (vezi toată discuția)
Restante la cheltuieli intretinere dan_crihan dan_crihan Buna ziua Administrez un bloc de locuinte. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Un apartament este restant la plata intretinerii pe o perioada de 10 luni, ... (vezi toată discuția)