Primaria are voie sa nu incaseze impozitul pe casa ,teren si salubritate pe anul in curs daca pe anul trecut ai o amenda neachitata,si salubriatatea neachitata?
Asa este, de acord cu dvs dar imi aleg creanta bugetara pe care o achit (este acelasi lucru daca as achita cu ordin de plata , prin trezorerie, prin infochioscuri sau prin ghgiseul.ro)
Sa presupunem urmatoarele :
Am de achitat : amenda contrav. PV din 2005 =100 lei
impozit pe cladire din 2009 pana la zi cu accesorii : 100 lei ramasite (debite restante) + 50 lei accesorii la debitele restante + 25 lei debit curent 2012 = 100+50+75=225 lei
Eu vreau sa platesc impozitul pe cladire si nu am decat 165 lei.
1. trebuie sa mi se accepte plata creantei pe care eu am indicat-o : impozitul pe cladire
2. Mi se vor stinge obligatiilor fiscale conform ordinei de stingere art.115 : debitele restante+ debitele curente (creante principale) apoi accesoriile in limita sumei disponibile :
100 +65(creanta principala 100 restante+ 65 din 75 debit curent) = 165 lei
@carmen010119
Intre presupunerea solicitantului,dispozitia inspectorului reprezentant al DGFP,
ordinele si directivele sefilor ,este o diferenta majora ,pe care o constatatm majoritatea dintre noi
Asa cum o problema initial imposibil de solutionat direct la ghiseu,printr-o "interventie" sau o "atentie" solutioneaza interesul solicitantului si multumeste si inspectorul...