avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Este un abuz din partea Primariei sa-mi refuze plata ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Este un abuz din partea Primariei sa-mi refuze plata impozitelor actuale?

Buna ziua

Am avut un dosar de contencios administrativ, iar de curand s-a dat o solutie nefavorabila contestatiei in anulare pe care am formulat-o. Eu am platit anterior Primariei impozitele din anii anteriori, dar au mai ramas penalitatile (accesoriile) o suma considerabila, care erau incluse in decizia contestata in dosarul de contencios administrativ .

Nu stiu daca se considera solutionat definitiv si irevocabil dosarul inca, deoarece nu mi-a fost comunicata decizia Curtii de Apel in privinta contestatiei in anulare si la Judecatorie mai am un dosar disjuns in care erau cuprinse accesoriile in petit (decizie necomunicata care se poate contesta inca prin recurs), iar institutia refuza sa-mi incaseze impozitele pe semestru I 2017(restul impozitelor fiind achitate), pana nu achit toata suma accesoriilor (destul de considerabila, pe care nu mi-o permit in prezent, poate treptat in timp).

Mi se pare un abuz sa vreau sa achit institutiei impozitele curente, iar aceasta sa ma oblige sa platesc tot luna asta, daca vreau sa-mi achit datoriile curente.

Nu pot sa ma adresez institutiei printr-o adresa (ceva)? in care sa sesizez ca este un abuz ceea ce vor sa faca si ca eu sunt de acord sa platesc in rate respectivele accesorii si nu-mi asum penalitatile ce decurg din neplata impozitelor curente, din cauza conditilor impuse de institutie.
Cel mai recent răspuns: clau1858 , utilizator 18:14, 24 Februarie 2017
ART. 165 Ordinea stingerii obligațiilor fiscale - Cod procedura fiscala

(1) Dacă un debitor datorează mai multe tipuri de obligații fiscale, iar suma plătită nu este suficientă pentru a stinge toate obligațiile, atunci se stinge obligația fiscală pe care o indică debitorul, potrivit legii, sau care este distribuită potrivit prevederilor art. 163, după caz, stingerea efectuându-se, de drept, în următoarea ordine:

a) toate obligațiile fiscale principale, în ordinea vechimii, și apoi obligațiile fiscale accesorii, în ordinea vechimii;
b) obligațiile cu scadențe viitoare, la solicitarea debitorului.

[ link extern ]

Nu poate fi considerat un abuz in conditiile in care ordinea stingerii obligatiilor sunt in ordinea:
1. obligatii principale, in ordinea vechimii
2. obligatii accesorii, in ordinea vechimii
3. obligatii viitoare

Puteti incerca sa solicitati un angajament de plata prin esalonarea obligatiilor accesorii si plata obligatiilor cu scadente viitoare avand in vedere ca se face referire, in primul rand, ca se stinge obligația fiscală pe care o indică debitorul si ulterior la ordinea de stingere, de drept.

Pentru a nu exista dubii cu privire la ordinea stingerii obligatiilor trebuia ca in cuprinsul alin. (1) sa se faca referire in primul rand la cele prevazute la lit. a) si b) si ulterior la posibilitatea ca debitorul sa indice ce obligatie fiscala se stinge intai!

Asa cum este formulat acum art. 165 alin. (1) eu inteleg ca simplu contribuabil fara studii juridice ca initial am optiunea de a indica ordinea stingerii obligatiilor!

Interesul principal al autoritatii este de recuperat suma cu titlu de restanta
Studiati si
www.avocatnet.ro/content/art...
Am inteles, va multumesc pentru raspunsurile acordate, weekend placut tuturor
As mai avea o intrebare, se pot emite somatii si titluri executorii separat doar pentru accesoriile restante sau numai daca sunt si impozite restante?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit anual 2016 RAnaMaria RAnaMaria Buna ziua, bunica mea nu poate achita impozitul anual pentru ca fiul ei are o amenda neplatita. Propietar este bunica, fiul ei insa are buletin pe aceeasi ... (vezi toată discuția)
Refuz incasare impozit datorita amenzilor copilului proprietarului Mihtarian Mihtarian Buna ziua.Am domiciliul din buletin la aceeasi adresa unde il au si parintii mei.Apartamentul este pe numele lor.Au vrut sa plateasca impozitul pe apartament ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari raluctza raluctza Buna ziua.Am o intrebare,la asociatie de proprietari,ce este prioritar sa se achite?ceea condum adica intretinerea mea(apa,caldura,femeie de servici etc),sau ... (vezi toată discuția)