avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort impartire credite bancare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort impartire credite bancare

buna ziua
Cazul este urmatorul:un divort in urma unei casatorii lungi din care a rezultat un copil - de 23 ani - sotii au 1 credit pt casa in valoare de 50000 euro si unul pt nevoi personale de 20000 euro. Cum se poate face partajul in acest caz, cu astfel de datorii ? se pot imparti si bunurile - casa , masina, etc - in doua, dar si creditele( unul este pe numele ei celalat pe numele lui). trebuie neaparat un avocat in acest caz de divort sau daca se inteleg nu mai este cazul? sau daca ramane cate un credit la fiecare trebuie sa ramana si cu bunul pentru care a facut creditul?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 21:50, 11 Ianuarie 2012
Cel care are unul dintre credite este si garant in celalalt? Codebitor?
Au posibilitate de refinantare singuri?
da, la fiecare credit celalat sot este codebitor. Cum se pot imparti in astfel de cazuri? pentru creditul cel mare nu il pot refinanta singuri.
E dificil sa le imparta fara refinantare sau un imprumut la o ruda, ceva... Trebuie vazute care sunt variantele lor, cum cred ei ca se poate, ce alte posibilitati sunt etc.
el nu mai locuieste in casa si ar vrea sa ramana ea cu rata la casa si cu casa si el cu rata la masina( nevoi personale) si masina. si ea vrea asa, insa salariul nu ii ajunge pt a achita rata la casa. iar el daca nu mai locuieste in casa si ii cedeaza ei si copilului partea lui, poate sa fie absolvit de plata ratei prin partaj sau exclus din credit ca si codebitor?
In principiu se poate, in situatia asta nu vad cum daca ei nu-i ajung banii de rata.

Alte discuții în legătură

Impartire credite drmon drmon buna ziua, in anul 2014 am facut o refinantare la toate creditele mele si ale sotului. pe aceasta refinantare eu sunt titular iar el e co--debitor. daca ... (vezi toată discuția)
Partaj - imobil achizitionat cu credit ContSters359495 ContSters359495 Sunt in partaj cu fostul sot , am avocat dar nu prea am inteles mai nimic din ceea ce mi a explicat , a promis ca i mi poate obtine 3/4 din val locuintei. ... (vezi toată discuția)