Sunt in partaj cu fostul sot , am avocat dar nu prea am inteles mai nimic din ceea ce mi a explicat , a promis ca i mi poate obtine 3/4 din val locuintei. Este possibil acest lucru ?Locuinta este luata prin credit in anul 2010 si pana in prezent a fost platit in banca 10.000e , suma ramasa de achitat este de 19.000 e .Daca ar trebui sa i dau jumatate cat i ar reveni ? , Pt ca am inteles ca se inpart castigurile dar si datoriile (suma platita in banca este castig iar ce a ramas de platit este datorie ? )Sunt foarte stresata va rog din suflet ajutati ma cu raspunsuri clare din care sa inteleg ce ma asteapta ? Va multumesc din sufelt anticipat:((
Problemele importante care se pun sunt:
- care este cota de participare a fiecarui sot la formarea patrimoniului comun (masa partajabila) - poate fi 50/50% sau diferita
- daca imobilul-locuinta este sau nu comod partajabil in natura. Daca nu este, se atribuie unuia dintre soti, celalat platind sulta (diderenta intre cat i se cuvune si valoarea stabilita prin expertiza a imobilului pe care-l primeste)
avocata incearca sa mi obtina 3/4 din val ap iar coata de participare este un pic de discuatat am avut o garsoniera care am vandut o si bani i am bagat aici ,dar si intr un credit luat de el pt nevoi deale sale personale , o val de aprox 3000 e mi au dat parinti cadou bani care eu am ales sa i bag in mobilier din casa din momentul cumparari eu am plecat din tara lucrand afara , asa am platit ratele doar eu si am mai adus inbunatatiri in casa tot din acei bani .
Pai dv. doriti casa in natura, nu vreti valoarea ei. Deci avocatul eventual poate incerca sa dovedeasca o cota marita de contributie (3/4 cum zice el), ceea ce sa duca la o sulta datorata de dv. mai mica de 1/2 din valoarea imobilului (adica sa-i mai platiti circa 1/4 din valoarea actuala a imobilului).
La credit nu inteleg ce sa impartiti, il puteti refinanta daca indepliniti conditiile, caci nu cred ca aveti acordul bancii.
Daca ar fi sa-i dati jumatate, asta ar insemna jumatate din cat zice nenea expertul ca face azi apartamentul, or noi nu stim.
Multumesc de raspuns. Deci ipotetic vorbnd daca ar trebui sa i dau jumatater din val imobilului...eu raman si cu creditul imobiliar de 19.000 e si din va imobilului l jumatate ii dau lui ? sa presupunem ca ap val 26.000 e eu ii dau lui 13.000 si raman si cu creditul aferent de 19 mii.Eu am crezut ca se inpart bunurile dar si datoriile creditul este o datorie , nu ? M as bucura daca m ati putea ajuta cu un raspuns .