avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj - imobil achizitionat cu credit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj - imobil achizitionat cu credit

Sunt in partaj cu fostul sot , am avocat dar nu prea am inteles mai nimic din ceea ce mi a explicat , a promis ca i mi poate obtine 3/4 din val locuintei. Este possibil acest lucru ?Locuinta este luata prin credit in anul 2010 si pana in prezent a fost platit in banca 10.000e , suma ramasa de achitat este de 19.000 e .Daca ar trebui sa i dau jumatate cat i ar reveni ? , Pt ca am inteles ca se inpart castigurile dar si datoriile (suma platita in banca este castig iar ce a ramas de platit este datorie ? )Sunt foarte stresata va rog din suflet ajutati ma cu raspunsuri clare din care sa inteleg ce ma asteapta ? Va multumesc din sufelt anticipat:((
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
ContSters359495, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters359495 , utilizator 23:17, 15 Mai 2015
Problemele importante care se pun sunt:
- care este cota de participare a fiecarui sot la formarea patrimoniului comun (masa partajabila) - poate fi 50/50% sau diferita
- daca imobilul-locuinta este sau nu comod partajabil in natura. Daca nu este, se atribuie unuia dintre soti, celalat platind sulta (diderenta intre cat i se cuvune si valoarea stabilita prin expertiza a imobilului pe care-l primeste)
Cum vreti sa impartiti ?
avocata incearca sa mi obtina 3/4 din val ap iar coata de participare este un pic de discuatat am avut o garsoniera care am vandut o si bani i am bagat aici ,dar si intr un credit luat de el pt nevoi deale sale personale , o val de aprox 3000 e mi au dat parinti cadou bani care eu am ales sa i bag in mobilier din casa din momentul cumparari eu am plecat din tara lucrand afara , asa am platit ratele doar eu si am mai adus inbunatatiri in casa tot din acei bani .
Pai dv. doriti casa in natura, nu vreti valoarea ei. Deci avocatul eventual poate incerca sa dovedeasca o cota marita de contributie (3/4 cum zice el), ceea ce sa duca la o sulta datorata de dv. mai mica de 1/2 din valoarea imobilului (adica sa-i mai platiti circa 1/4 din valoarea actuala a imobilului).
La credit nu inteleg ce sa impartiti, il puteti refinanta daca indepliniti conditiile, caci nu cred ca aveti acordul bancii.
Daca ar fi sa-i dati jumatate, asta ar insemna jumatate din cat zice nenea expertul ca face azi apartamentul, or noi nu stim.
Multumesc de raspuns. Deci ipotetic vorbnd daca ar trebui sa i dau jumatater din val imobilului...eu raman si cu creditul imobiliar de 19.000 e si din va imobilului l jumatate ii dau lui ? sa presupunem ca ap val 26.000 e eu ii dau lui 13.000 si raman si cu creditul aferent de 19 mii.Eu am crezut ca se inpart bunurile dar si datoriile creditul este o datorie , nu ? M as bucura daca m ati putea ajuta cu un raspuns .
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
ContSters359495, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - credit imobiliar Rikidone79 Rikidone79 Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie: sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, apartament ipotecat marinmariana marinmariana Buna ziua ,in cadrul unui proces de divort ,mai precis la partaj ,daca imobilul detinut ca si bun comun este ipotecat la banca in urma contractarii unui credit ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament prin "prima casa" cristinastana cristinastana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema: Detin in coproprietate cu fostul sot un apartament achizitionat prin programul ... (vezi toată discuția)