avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Izolatie in scara blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Izolatie in scara blocului

Buna ziua,

Urmeaza sa ma mut intr-un apartament mostenit, cladirea neavand lift (demisol, parter + et 1).

Anumiti locatari au pus izolatie (scart) pe interiorul blocului si au micsorat destul de mult latimea scarii. Din 6 apartamente pe scara au pus 3. Ei au pus ca asa au vrut, fara acordul celorlalti proprietari sau fara a avea vreun proiect.

Vroiam sa stiu daca este legal ceea ce au facut ei, tinand cont ca scara este spatiu comun.

Eu am avut mari probleme in a baga in apartament o banala masina de spalat de dimensiuni normale fara a le atinge peretii .........dar ce sa mai vorbesc de frigiderul sau canapeaua care vor urma......

Multumesc pentru raspuns.

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:57, 10 Ianuarie 2012
Art 11 al 2 din L nr 230/2007
Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intaia cceptul din partea asociatiei de proprietari

Aspectul ca modificarea mentionata este realizata partial ,nu pe intreaga parte comuna,
fara acordul asociatiei de proprietari,demonstreaza ca este o interventie neautorizata,care sesizata ,poate atrage sanctionarea persoanelor vinovate
@dumitrescuvirginia,
Vecinii dumneavoastra au facut si ei ce au crezut ca este bine. Acum intrati si dumneavoastra intre ei si nu este bine sa intrati cu observatii si nemultumiri. O sa mai aflati probabil si altele. Luati-le usor, implicati-va si rezolvati trepatat.
Imobilul avand doar un etaj peste parter si un demisoal, oriunde ar fi apartamentul dumneavoastra nu aveti prea mult de urcat sau de coborat pe casa scarii. Poate mai introduceti mobilier si pe geamurile din exterior.
Intr-un bloc oamenii se inteleg intre ei, se sfatuiesc si mai fac asemenea imbunatatiri in scopul unei mai bune izolari. Pentru a zugravi casa scarii nu trebuie nici un proiect si nici o aprobare din exteriorul blocului. Daca acea zugraveala este ceva mai groasa, sigur a fost facuta cu intentia de a izola mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zugraveala executata foarte prost c0stel c0stel Buna ziua am si eu o problema cu asociatia de locatari unde lucuiesc - mai exact cu cei care administraza blocul . Povestea suna cam asa : S-au strans ... (vezi toată discuția)
Zugravire scara bloc miki3 miki3 As vrea sa stiu cum se procedeaza pentru zugravirea scarii blocului(bloc 4 etaje)In scara noastra sunt 19 apartamente. Scara administratorului se zugraveste, ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de la primarie ptr izolatie termica jade_0923 jade_0923 Buna ziua, Ca orice om gospodar, care vara isi face sanie si iarna caruta, deja ma gandesc sa fac izolatia termica a peretilor exteriori si a plafonului de ... (vezi toată discuția)