avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Restanta la plata impozitului pe locuinta mai mare de ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Restanta la plata impozitului pe locuinta mai mare de 5 ani

As dori sa stiu daca impozitele locale (locuinta,masina) beneficiaza de prescriptie daca sint mai vechi de 6 ani ,si ce anume se poate face pentru a nu mai fi platite penalizarile imense care s-au acumulat .Mentionez ca este vorba de persoana fizica. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: martita , utilizator 22:37, 10 Ianuarie 2012
Conform art. 91 Cod procedura fiscala dreptul organului fiscal de a stabili obligatii fiscale de plata se prescrie in termen de 5 ani. Termenul incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care s-a creanta. Daca nu s-a formulat nici un fel de actiune de executare silita creanta s-a prescris si atat timp cat s-a prescris debitul principal, s-au prescris si obligatiile accesorii.
Nu ati precizat daca autoritatea fiscala a comunicat anual obligatiile aferente locuinta+masina?
Multumesc pentru raspuns!Nu am primit in aceasta perioada nici o notificare din acest punct de vedere.Impozitul pe masina l-am platit,fiind pe numele meu ,dar pe locuinta nu ,aceasta fiind pe numele tatalui care a decedat de 16 ani .Mentionez ca succesiunea nu este facuta.
ynocentta a scris:

Nu ati precizat daca autoritatea fiscala a comunicat anual obligatiile aferente locuinta+masina?

Multumesc pentru raspuns!Nu am primit in aceasta perioada nici o notificare din acest punct de vedere.Impozitul pe masina l-am platit,fiind pe numele meu ,dar pe locuinta nu ,aceasta fiind pe numele tatalui care a decedat de 16 ani .Mentionez ca succesiunea nu este facuta.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
lucian huzum a scris:

Conform art. 91 Cod procedura fiscala dreptul organului fiscal de a stabili obligatii fiscale de plata se prescrie in termen de 5 ani. Termenul incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care s-a creanta. Daca nu s-a formulat nici un fel de actiune de executare silita creanta s-a prescris si atat timp cat s-a prescris debitul principal, s-au prescris si obligatiile accesorii.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Depunere notificare cf legii 10/2001 snegrisoiu snegrisoiu Sunt prorietarul unui imobil demolat cf legii 10/2001. Tatal meu a depus notificarea cf legii 10/2001 in termenul legal, in schimb , in notificarea depusa a ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu datorii NicJo NicJo Buna ziua, Parintii mei sunt divortati de peste 30 de ani. Nu am avut absolut nici o legatura cu tatal meu. Nu i-a pasat, nu a platit pensie alimentara, ... (vezi toată discuția)
Radiere masina jicareanangela jicareanangela Bună ziua. Rugămintea mea este, dacă poate cineva să-mi spună, ce se poate face ca să nu mai apară maşina vândută acum 4-5 ani de tata ( care este ... (vezi toată discuția)