avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita- evaluarea bunului
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita- evaluarea bunului

La executare silita ,banca va face o alta evaluare sau se ia in considerare evaluarea care s-a facut la acordarea creditului ? cum este corect? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mdcc , utilizator 16:15, 11 Ianuarie 2012
da ,va face o alta evaluare
In momentul in care se dispune executarea silita executorul judecatoresc apeleaza la evaluator ,care realizeaza raport de evaluare la acel moment functie de pretul pietei si alte criterii,in baza caruia se dispune evaluarea bunului dedus executarii de la care urmeaza sa porneasca licitatia
~ Conținut șters la cerere ~
pentru avbraun vasile:

Teoretic aveti dreptate!!! In practica sta altfel,acea evaluare se face ca sa nu existe suspiciunea ca imobilul este scos la licitatie cu un pret mai mic,de catre un functionar care nu are cunostinte despre evaluari,acel raport de evaluare nu este altceva decat .....praf in ochii debitorului....si va explic de ce .....se face o evaluare "de ochii soacrei"(sunt inginer in constructii de 16 ani),ca sa se obtina defapt UN PRET MAI MIC al constructiei,ca sa se poata vinde mai repede,daca ne uitam in procedurile de executare silita,executorul poate sa vanda cu pret redus de 25%,dupa anumite faze ale executarii si astfel se rezolva treaba,mai pe inteles daca ti-a evaluat "EXPERTUL" casa deja cu 20-30% mai putin fata de realitate si cu 25% scaderea conform art.509 alin 5,iacata ca avem un imobil la JUMATATE de pret fata de cel real.
Stiti ce nu au luat bancile in considerare???.......majoritatea romanilor nu cumpara locuinte in care stau familii nenorocite de criza asta......stiti de ce????.....pentru ca au un Dumnezeu deasupra capului.......si le este frica de astfel de "chilipiruri"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie executare silita Dima Mihaela Dima Mihaela Buna dimineata, Va rog sa-mi spuneti si mie daca la primul termen al licitatiei este obligatoriu sa se plece de la o suma mai mare decat cea din expertiza de ... (vezi toată discuția)
Evaluarea imobilelor! Modern Modern Buna ziua! As dori sa stiu daca se tine cont de evaluarea imobilului pe care a facut-o banca pentru acordarea creditului ipotecar, daca se ajunge ... (vezi toată discuția)
Licitatii...pana cand? corstef corstef Buna ziua Am o hotarare definitiva si irevocabila, am cerut executarea silita si suntem deja la [b]a sasea[/b] X-(publicatie de vanzare a imobilului respectiv ... (vezi toată discuția)