avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Restante salariale la o firma in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Restante salariale la o firma in insolventa

Sunt anagajata la o firma care a intrat in insolventa. Am restante salariale pe noua luni. S-a intocmit tabelul preliminar de creante iar restantele salariale catre angajati nu apar. Ce trebuie sa facem in aceasta situatie, noi angajatii? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CocoHash , utilizator 12:07, 11 Ianuarie 2012
Conform art. 64 din Legea nr. 85 creantele salariale vor fi inregistrate in tabelul preliminar conform evidentelor contabile. In situatia dvs. tabelul trebuie contestat, dar contestatia trebuie facuta in termenul prevazut de lege (5 zile de la publicarea in BPI). In cazul in care o asemenea contestatie este formulata dupa cele 5 zile se considera a fi tardiv formulata si va fi respinsa. Trebuie sa va alegeti un reprezentant caruia sa-i dati o imputernicire in vederea formularii celor de mai sus.
Mai exista si posibilitatea neplacuta, ca contractul dvs de munca sa nu fie inregistrat si de aceea sa figurati pe "statul e plata", desi legea va recunoaste inscrierea de drept in acest tabel. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat netrecut la masa credala in cazul insolventei unei firme anybodi anybodi Buna ziua, un cunoscut de al meu se confrunta cu o problema mai ciudata. Firma unde era angajat pana la sfarsitul lunii iunie (cand si-a dat demisia) platea ... (vezi toată discuția)
Termen limita pentru a depune contestatie la tabelul preliminar al creantelor irinairina13 irinairina13 Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, care este termenul limita pentru a depune contestatie la tabelul preliminar al creantelor. Spre exemplu, daca am ... (vezi toată discuția)
Ce face angajatul cand firma intra in insolventa simonamuresan simonamuresan Buna ziua, am o întrebare legata de problema pe care o am ca angajat a unei firme, care a intrat de circa 3 săptămâni in insolventa si am întrebat mai ... (vezi toată discuția)