Imi puteti spune, va rog, care este termenul limita pentru a depune contestatie la tabelul preliminar al creantelor.
Spre exemplu, daca am primit notificare de la firma lichidatoare in data de 9 ale lunii noiembrie 2011 ( in ceea ce priveste inscrierea la masa credala, si implicit in tabelul preliminar al creantelor), pana cand pot depune contestatia?
Termenul de 5 zile curge de la data publicarii in BPI a tabelului preliminar, dar, in cazul in care se face dovada comunicarii acestuia inainte de data publicarii, termenul va curge de la data dovezii comunicarii.
De asemenea, in ciuda opiniei generale, personal, consider ca o contestatie depusa la tribunal in a sasea zi de la data publicarii / comunicarii, ar trebui respinsa ca si tardiva, termenul fiind de stricta interpretare (exceptand, bineinteles, cazul in care a cincea zi este nelucratoare). Recunosc ca parerea mea este criticabila, dar... e parerea mea.
Calculul termenului este prevazut clar si explicit in Codul de procedura civila art. 101 (1) iar din calculul termenului de procedural de contestatie se exclude ziua in care acesta incepe sa curga si ziua in care se sfarseste.
Referitor la faptul ca s-a comunicat ori ba tabelul preliminar si creditorilor, art. 73 (2) din legea 85/2006 este de stricta interpretare deci, termenul curge de la data publicarii in BPI>
In ce conditii si conform carei legi, contestatia la tabelul preliminar al creantelor poate fi acceptata ca si exceptie, daca termenul limita de depunere a fost depasit?
Daca termenul a fost depasit va fi respinsa contestatia ca tardiv introdusa.
Poate insa gasiti vreun motiv sa contestati tabelul de creante in temeiul dispoz art. 75 din lege.