avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Termen limita pentru a depune contestatie la tabelul ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Termen limita pentru a depune contestatie la tabelul preliminar al creantelor

Buna ziua,

Imi puteti spune, va rog, care este termenul limita pentru a depune contestatie la tabelul preliminar al creantelor.

Spre exemplu, daca am primit notificare de la firma lichidatoare in data de 9 ale lunii noiembrie 2011 ( in ceea ce priveste inscrierea la masa credala, si implicit in tabelul preliminar al creantelor), pana cand pot depune contestatia?

Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 21:32, 14 Martie 2012
Tribunalul Specializat Cluj si nu numai, are o alta opinie. De altfel, raportat la principiul celeritatii enuntat in art. 5, sunt de parere ca acest aspect este o scapare (ca multe altele) a Legii nr. 85/2006.
Ceea ce este important, dupa mine, este DOVADA aducerii la cunsotinta a tabelului preliminar, pentru ca o societate mica sau chiar medie nu are posibilitatea de a verifica zilnic Buletinul...
Daca administratorul / lichidatorul va face dovada comunicarii, va putea invoca exceptia tardivitatii, iar interpretarea legii ramane la libera apreciere a instantei, iar instantele interpreteaza legea in foarte multe feluri, m-am lovit in practica de asemenea situatii.
Cu tot respectul dar am fost in sala de judecata cand sindicul ii arata legea unui creditor salariat si mai cu seama ii indica articolul ca BPI -ul este general valabil si ca poate sa-l consulte, ca toate actele de procedura sunt opozabile tuturor de la data publicarii.
Deci daca pentru creditorii salariati nu exista clementa pentru o societate mica/mare cu atat mai putin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararea pronuntata in urma solutionarii contestatiei la tabelul preliminar de creante Novaku Novaku Termenul pentru calea de atac impotriva hotararii pronuntata de tribunal in urma solutionarii contestatiei la tabelul preliminar de creante curge de la data ... (vezi toată discuția)
Distributie in faliment in lipsa unui tabel definitiv de creante MIXAM MIXAM Sold in contul de lichidare cca 500.000 lei Tabelul de creante nu cuprinde creantele salariale, sesizat sindicul de salariati pune in vedere adm jud sa refaca ... (vezi toată discuția)
Contestatie tabel preliminar caprice caprice In cate exemplare se depune contestatia la tabelul preliminar al creantelor si pe ce temei legal ( articol )se bazeaza contestatia ce face referire la ... (vezi toată discuția)