avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu si Perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu si Perioada de proba

Conform Codul muncii 2012 ART. 31 punctul 4 citez: Pe durata perioadei de proba salariatul beneficiaza de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in contractul individual de munca.

As vrea sa stiu daca la sfarsitul perioadei de proba mi se spune sec " Ne pare rau ....." ( renuta la mine ) ce se intampla cu concediu ?
Exista stipulat in lege ca nu am voie sa imi iau concediu in aceasta perioada decat fara plata ?

Perioada de proba este de 3 luni.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:16, 11 Ianuarie 2012
Veti fi platit pentru zilele de concediu la care aveti dreptul proportional cu timpul lucrat.
Puteti sa imi raspundeti si la acesta intrebare?

Exista stipulat in lege ca nu am voie sa imi iau concediu in aceasta perioada decat fara plata ?

Nu exista asa ceva in legislatie. Angajatorul este obligat sa acorde concediu in cursul anului.

Codul muncii:
ART. 146
(1) Concediul de odihnã se efectueazã în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul urmãtor este permisã numai în cazurile expres prevãzute de lege sau în cazurile prevãzute în contractul colectiv de muncã aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat sã acorde concediu, pânã la sfârşitul anului urmãtor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnã la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnã neefectuat este permisã numai în cazul încetãrii contractului individual de muncã.

cadyman a scris:

Puteti sa imi raspundeti si la acesta intrebare?

Exista stipulat in lege ca nu am voie sa imi iau concediu in aceasta perioada decat fara plata ?




Nu exista prevazut asa ceva in legislatie ... daca nu vi se va acorda CO , atunci zilele de CO neefectuate se vor compensa in bani la incetarea raportului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre concediu de odihna gabitza1980 gabitza1980 buna seara.dupa cate luni lucrate ai voie sa-ti ei concediu de odihna.la cate zile ai dreptu? pana cand pot sa mai imi iau CO/2011? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa demisie ran ran Am cerut incetarea raporturilor de serviciu prin demisie.Dupa cateva zile am cerut concediul de odihna proportional cu timpul efectiv lucrat(imi ramasesera 5 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna plata ContSters235906 ContSters235906 Buna seara, Imi puteti spune va rog daca zilele de concediu se reporteaza?! In cazul demisiei si a respectarii zilelor prevazute in contractul ... (vezi toată discuția)