avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociat unic cu firma radiata, mai pot infiinta alta?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociat unic cu firma radiata, mai pot infiinta alta?

Buna ziua!
Am si eu o intrebare: un prieten a avut un SRL, care s-a radiat in 2009 prin hotarare judecatoreasca, din cauza nedepunerii bilanturilor anuale. Mentionez ca firma nu a avut nici un fel de datorii la momentul radierii. Prietenul meu, fiind asociat unic la acest SRL, vrea sa stie daca acum poate infiinta un alt SRL sau PFA, tot ca asociat unic.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 21:10, 11 Ianuarie 2012
Daca indeplineste conditiile art. 6 alin.2 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata poate avea calitatea de asociat si administrator la un SRL. De asemenea pentru a avea calitatea de asociat, administrator sau doreste sa-si intemeieze o PFA sau o intreprindere individuala nu trebuie sa aiba fapte inscrise in cazierul fiscal care sa-l faca incompatibil cu una din aceste calitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinfiintare firma dupa lichidarea uneia anterioare transylvae transylvae Buna la toata lumea. Am nevoie de putin ajutor si tin sa multumesc anticipat pentru el. Am avut o firma care a fost radiata anul trecut ( pe site-ul MF ... (vezi toată discuția)
Mai pot infiinta o sc daca am if? valicluj valicluj as dori sa stiu daca am o IF impreuna cu sotia cu activitate de agentie imobiliara daca pot sa infiintez un srl pentru un magazin alimentar si unul de haine ... (vezi toată discuția)
Radiere din oficiu srl mihai440 mihai440 sunt administrator si asociat unic al unui srl. nu am mai depus absolut nimic la autoritatile statului, legat de aceasta socetate, de cel putin 2 ani ... (vezi toată discuția)