Buna ziua. Am semnat un fel de contract de asistenta pro bono cu un avocat , care acum nu-si mai face treaba.Mi-a facut un fel de recurs la Curtea de Apel, pe care nu l-am vazut, nu stiu ce a mentionat in el, nu stiu daca a trimis documentele si la pirita , iar cu doua zile inainte de recurs imi spune ca nu se prezinta daca nu ii dau 6-7 milioane de lei. Ce fel de avocat este acesta? Imi pot sustine cauza singura la recurs daca habar nu am ce a mentionat el in cererea de recurs?
In primul rand, trebuie sa verificati daca a depus sau nu recurs in termenul prevazut de lege ... daca a depus, atunci nu este obligatoriu sa fiti reprezentat de un avocat ....va puteti sustine singur cauza in fata instantei ...
De fapt nu aveti nici un contract cu un avocat.
Daca s-a oferit sa va ajute pe gratis, foarte frumos din partea lui, dar nu se intelege de unde era obligat sa faca ceva. Mai mult, legile de organizare a profesiei nu permit asistanta juridica pro bono. Daca aveti nevoie de avocat din oficiu o solicitati instantei, cu documente justificative privind ajutorul public judiciar.
In rest, puteti merge la arhiva instantei si sa studiati dosarul, sa vedeti ce scrie sau nu in recurs.