avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocat pro bono
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocat pro bono

Buna ziua. Am semnat un fel de contract de asistenta pro bono cu un avocat , care acum nu-si mai face treaba.Mi-a facut un fel de recurs la Curtea de Apel, pe care nu l-am vazut, nu stiu ce a mentionat in el, nu stiu daca a trimis documentele si la pirita , iar cu doua zile inainte de recurs imi spune ca nu se prezinta daca nu ii dau 6-7 milioane de lei. Ce fel de avocat este acesta? Imi pot sustine cauza singura la recurs daca habar nu am ce a mentionat el in cererea de recurs?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:42, 11 Ianuarie 2012
In primul rand, trebuie sa verificati daca a depus sau nu recurs in termenul prevazut de lege ... daca a depus, atunci nu este obligatoriu sa fiti reprezentat de un avocat ....va puteti sustine singur cauza in fata instantei ...
De fapt nu aveti nici un contract cu un avocat.
Daca s-a oferit sa va ajute pe gratis, foarte frumos din partea lui, dar nu se intelege de unde era obligat sa faca ceva. Mai mult, legile de organizare a profesiei nu permit asistanta juridica pro bono. Daca aveti nevoie de avocat din oficiu o solicitati instantei, cu documente justificative privind ajutorul public judiciar.

In rest, puteti merge la arhiva instantei si sa studiati dosarul, sa vedeti ce scrie sau nu in recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deontologie sau altceva? dangisca dangisca Am si eu o nelamurire. Am luat legatura cu un avocat din Bucuresti, recomanadat de un alt avocat din Brasov. Situatia fianaciara a mea nu este una prea ... (vezi toată discuția)
- ce înseamnă : că un contract de asistenţă juridică este ... oanaportar oanaportar - ce înseamnă : că un contract de asistenţă juridică este pro bono ? Bună ziua. Instituția noastră are un litigiu cu un angajat. Instituția ... (vezi toată discuția)
Contract de asistenta juridica anca.popescu anca.popescu trebuie s-o reprezint pe cumnata mea la ONRC evident, nu pot sa-i iau bani ce trec in contractul de asistenta juridica la onorariu? (vezi toată discuția)