Buna. Sunt noua pe acest forum si am si eu o intrebare. Am luat un credit din banca cu garantie imobiliara in urma cu cativa ani in valoare de 36000 euro si unul de nevoi personale de 7000 de euro. In ultimii doi ani nu am mai platit ratele deoarece am avut alte probleme personale grave si nu am putut. Acum o luna ne-am trezit cu hartie de la executor judecatoresc. Am vb cu el si i-am spus ca vrem saa continuam sa platim din feb 2012 si ne-a zis sa mergem la el dupa data de 10 ian. 2012. Azi 11 ian m-am trezit acasa cu o comunicare de scoatere la licitatie, vineri 12.10.2012a terenului ptr suma de 14 000 de euro. Ce se intampla cu restul banilor datorati de mine la banca daca se vinde terenul cu suma sus mentionata si de ce nu mi se acorda sansa sa platesc in continuare deoarece acum am posibilitatea?
Trebuie sa luati legatura cu banca creditoare pentru a ajunge cu ea la o inteleger in acest sens. Executorul judecatoresc nu face decat sa respecte solicitarile creditorului. Cu banca trebuie sa va intelegeti in vederea incetarii executarii silite si a esalonarii datoriei.
Dvs aveti o relatie contractuala cu banca care este creditor iar dvs debitor. Modificarea contractului de credit se face intre partile contractante, executorul judecatoresc neavand atributii in acest sens, pentru ca nu este parte in contract. De aceea v-am spus sa trebuie sa va adresati bancii creditoare, sa ajungeti la o intelegere cu ea, urmand ca banca sa solicite executorului judecatoresc sistarea executarii silite.
as dori sa stiu de asemenea daca nu platesc,iar tereul se vinde cu suma de 14 000 euro ce se intampla cu restul banilor? Mentionez ca nu am nici un bun pe mine. Banca nu trebuia sa isi asigure un risc cand a acordat creditul? De unde aveam eu sa stiu ca va veni criza!!!!