avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie

Ma numesc Curteanu Lucia nascuta in luna iulie 1957,am 31 de ani si 6 luni lucrati,din care 21 de ani in grupa a 2 a. Cand am dreptul sa ies la pensie ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:01, 11 Ianuarie 2012
Daca anii de grupa sunt in procent de 100% atunci beneficiati de reducerea varstei standard de pensionare cu 4 ani si 6 luni din 60 si 10 luni.Deci limita devarsta la 56 de ani si 4 luni.Pensie anticipata sau anticpata partiala la 55 de ani si 10 luni.Pentru pensie anticipata fara penalizare conditia de stagiu este de38 de ani si 10 luni,fara stagiu asimilat.Pentru pensie anticipata cu penalizare conditia de stagiu este de 30 de ani si 10 luni.Daca.cei 21 de ani sunt in procent de 100% va mai aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 5 ani si 3 luni(3 luni la an).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce varsta ma pot pensiona? ContSters253743 ContSters253743 Buna ziua am si eu cateva nelamuriri in legatura cu varsta de pensionare limita de varsta/pensionare anticipata. Sunt nascuta pe 29.01.1957 am 21 de ani si 3 ... (vezi toată discuția)
Varsta limita pentru pensionare marin1981 marin1981 Am 51 de ani impliniti.Am o vechime in munca de 30 de ani , din care 10 ani sunt la gr II.Imi puteti spune , va rog, care este varsta limita la care pot iesi ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata sau pentru limita de varsta? vali_ff vali_ff Buna ziua. Am si eu cateva intrebari pentru dumneavoastra. Mama mea este nascuta in 10.07.1957 si ar dori sa iasa la pensie la termen sau anticipata, anul ... (vezi toată discuția)