avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere TVA

Buna ziua,am o societate care a devenit platitoare de tva din oficiu cu data de 01 octombrie 2011.Aceasta societate a facut achizitii de bunuri pe baza de facturi pentru modernizarea spatiului pe care il detine . Achizitiile de bunuri au fost facute inainte de a deveni platitor de TVA pentru care la data achizitiei nu a fost dedus TVA-ul ,deoarece nu aveam dreptul , nefiind platitori de TVA.In situatia in care acum cand societatea este platitoare de TVA trebuie sa emit facturi de vanzare cu TVA pentru aceste bunuri , am dreptul de deducere al TVA-ului pentru bunurile achizitionate in perioada in care eram neplatitori ?Daca da in ce baza si ce trebuie facut in acest sens?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Acte tva crinarav crinarav Buna ziua, va rog sa-mi spune-ti ce acte trebuiesc si unde se depun pentru o societate (din Bucuresti) care trebuie sa se inregistreze ca platitor de tva. Va ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare-chirie serbanramona82 serbanramona82 Societatea X, in calitate de proprietar, pune la dispozitie soc Y, un spatiu de 5mp, in care soc y va desfasura activitati de jocuri si noroc. Este vorba ... (vezi toată discuția)
Tva- societate inactiva Claudia1986 Claudia1986 Buna, Art. 11 din Codul Fiscal prevede ca o societate declarata inactiva nu are dreptul de deducere a TVA-ului, insa este obligata sa colecteze si sa ... (vezi toată discuția)