avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA acte tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

acte tva

Buna ziua, va rog sa-mi spune-ti ce acte trebuiesc si unde se depun pentru o societate (din Bucuresti) care trebuie sa se inregistreze ca platitor de tva.
Va multumesc.
ps. este o problema daca societatea a depasit plafonul la 30.09.2010 si se inregistreaza cu data de 01.11.2010?
Cel mai recent răspuns: ContSters167247 , utilizator 12:16, 23 Octombrie 2010
Buna ziua. Va trebui schimbat vectorul fiscal.
Nu e nici o problema, dar societatea va trebui sa plateasca TVA-ul in perioada 30.09.2010-01.11.2010 si nu va avea dreptul sa isi deduca TVA-ul aferent achizitiilor (4426).

Aveti dreptul la ajustarea TVA-ului:

5. Cand se face ajustarea TVA

Important
Aveti dreptul la ajustarea taxei deductibile pentru:

* bunurile aflate in stoc si serviciile neutilizate in momentul trecerii la regimul normal de taxare;
* bunurile de capital, aflate inca in folosinta, in scopul desfasurarii activitatii economice in momentul trecerii la regimul normal de taxa, cu conditia ca perioada de ajustare a deducerii sa nu fi expirat.

Perioada de ajustare a deducerii pentru bunurile de capital este:

* 5 ani, pentru bunurile de capital achizitionate sau fabricate, altele decat bunurile imobile;
* 20 de ani, pentru constructia sau achizitia unui bun imobil, precum si pentru transformarea sau modernizarea unui bun imobil, daca valoarea fiecarei transformari sau modernizari este de cel putin 20% din valoarea totala a bunului imobil astfel transformat sau modernizat.

Atentie!
Justificarea deducerii taxei se face numai pe baza exemplarului original al facturii. Totusi, in cazul pierderii, sustragerii sau distrugerii exemplarului original al documentului de justificare, solicitati furnizorului/ prestatorului emiterea unui duplicat al facturii, pe care se va mentiona ca inlocuieste factura initiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajustare tva si/sau notificare chirie crinarug crinarug Am sa va rog sa-mi spuneti parerea Dvs. in urmatoarea problema: In 2006 societatea A (neplatitoare de TVA - deci nu s-a dedus TVA) cumpara teren cu imobil de ... (vezi toată discuția)
Notificare anulare taxare chirie nadea_mihailescu nadea_mihailescu In cazul anularii notificarii obtiunii de taxare a chiriei am inteles ca suntem obligati sa procedam la ajustarea TVA.Pe ce perioada se face aceasta ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva vanzare cladire tampau gabriela tampau gabriela Va rog mult sa ma ajutati in urmatorul caz : SC vrea sa vanda o cladire a carei valoare initiala a fost de 41893,23RON.In 2004 reevaluare din investitii in ... (vezi toată discuția)