avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensie aferenta CIM cu timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensie aferenta CIM cu timp partial

Buna ziua.
Pentru o perioada lucrata de un an in care am avut CIM cu timp partial 2 h /zi, la stagiul de cotizare (vechime in munca), cat mi se inregistraza? Toata perioada de un an sau doar aferenta tipului partial lucrat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:10, 11 Ianuarie 2012
Durata stagiului de cotizare pentru pensie nu este afectata de durata timpului de munca prevazut in c.i.m. ....prin urmare, perioada de 1 an lucrata in baza unui c.i.m. cu timp partial = perioada lucrata in baza unui c.i.m. cu norma intreaga , luata ca stagiu de cotizare pentru pensie.

Durata stagiului de cotizare pentru somaj este afectata de durata timpului de munca prevazut in c.i.m. .... de exemplu, o perioada de 1 an de zile lucrata cu un timp de munca de 2 h/zi este echivalenta cu o perioada de 3 luni de zile cu norma intreaga ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatia muncii Nefertary Nefertary Buna ziua, As dori sa stiu daca dupa ce am semnat un contract de munca pe durata nedeterminata de 8 ore si am lucrat cu acest program 8 luni, seful imi ... (vezi toată discuția)
Cim part - time EuPiti EuPiti buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce drepturi imi revin ca urmare a semnarii unui contract part-time? cum se calculeaza ca vechime la pensie? multumesc (vezi toată discuția)
Contract individual de munca cu timp partial iolandaniculescu iolandaniculescu Am un contract individual de munca legal, cu timp partial de 40 ore/luna, in urma caruia realizez un venit mai mare decat salariul minim pe economie. Va rog ... (vezi toată discuția)