buna.cum ma constitui parte civila intr-un dosar in care sunt acuzat de fals in acte din greseala unui politist.am avut un proces verbal si eu am permis de conducere irlandez.politistul a trecut in pv permisul irlandez( cu seria si nr),dar a trecut ca este de provenienta italian.departamentul de investigare a fraudelor a facut verificari in urma carora cei din italia au transmis ca ei nu au eliberat niciodata un permis cu seria respectiva, iar cei de la dep de inv a fraudelor mi-au intocmit dosar penal pentru uz in documente.acum vreau sa ma constitu parte civila sa-mi iau bani pe motorina pana la buzau si cateva daune morale......cine ma ajuta?
numai daca faceti proces civil, si dati in judecata IPJ pentru eroare sa va plateasca daunele cauzate din eroarea lor. nu cred ca aveti mari sanse sa solicitati daune morale, cat avreme nu s-a lasat cu o condamnare
Va puteti constitui parte civila oricand in etapa urmaririi penale, in fata instantei de judecata pana la citirea rechizitoriului (dupa acest moment consituirea de parte civila poate avea loc numai cu acordul tuturor partilor ).