avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... referitor contract olectiv de munca la ramura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

referitor contract olectiv de munca la ramura

buna seara,
Am o mare nedumerire cu privire la aplicarea contractului colectiv de munca la ramura. La ramura "x" ca nici nu conteaza care e pana la urma, exista un CCMR. Patronul meu spune ca acest contract colectiv de munca la ramura nu se aplica si la firma noastra intrucat nu este parte semnatara a CCMR. Are sau nu dreptate, pentru ca in contract am citit ca se aplica tuturor celor care desfasoara activitati ramura X???????????????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:30, 11 Ianuarie 2012
Potrivit Legii nr.130/1996 - abrogata prin Legea nr.62/2011 - , clauzele contractelor colective de muncă produc efecte pentru toti salariatii încadrati în toate unitatile din ramura de activitate pentru care s-a încheiat contractul colectiv de muncă ....


CCM incheiate in baza art.62/2011 se aplica pentru toti angajatii incadrati in unitatile din sectorul de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca si care fac parte din organizatiile patronale semnatare ale contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm constructii GeorgeG GeorgeG Buna ziua! Pentru o societate privata cu activitate in contsructii care vrea sa redacteze un CCM, este obligatoriu, in conditiile actuale, sa tina cont de CCM ... (vezi toată discuția)
Ccm ramura transport ,ccm ramura constructii ludeea ludeea Buna ziua , Stiti cumva daca s-au mai incheiat acte aditionale prin care sa se prelungeasca aplicabilitatea CCM ramura de transporturi si CCM ramura ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca zxz19 zxz19 Buna ziua in cazul in care societatea nu este parte din organizatia patronala ( si nici din grupul de unitati) care a semnat un contract colectiv de munca ... (vezi toată discuția)