buna seara,
Am o mare nedumerire cu privire la aplicarea contractului colectiv de munca la ramura. La ramura "x" ca nici nu conteaza care e pana la urma, exista un CCMR. Patronul meu spune ca acest contract colectiv de munca la ramura nu se aplica si la firma noastra intrucat nu este parte semnatara a CCMR. Are sau nu dreptate, pentru ca in contract am citit ca se aplica tuturor celor care desfasoara activitati ramura X???????????????
Potrivit Legii nr.130/1996 - abrogata prin Legea nr.62/2011 - , clauzele contractelor colective de muncă produc efecte pentru toti salariatii încadrati în toate unitatile din ramura de activitate pentru care s-a încheiat contractul colectiv de muncă ....
CCM incheiate in baza art.62/2011 se aplica pentru toti angajatii incadrati in unitatile din sectorul de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca si care fac parte din organizatiile patronale semnatare ale contractului.
Ccm constructii
GeorgeG
Buna ziua!
Pentru o societate privata cu activitate in contsructii care vrea sa redacteze un CCM, este obligatoriu, in conditiile actuale, sa tina cont de CCM ... (vezi toată discuția)