avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta coasigurat

Buna seara
Sotia a terminat concediul de crestere a copilului si la firma la care a lucrat nu s-a mai putut intoarce, contractul fiind intrerupt prin acordul partilor.
Acum pentru a beneficia de serviciile medicale as dori sa o iau ca si coasigurat pe asigurarea mea. De la firma mi-a spus ca trebuie sa aduc o declaratie , inregistrata la notariat, pe proprie raspundere ca nu are niciun venit. La medic mi s-a spus ca trebuie sa aduc adeverinta de coasigurat de la Sanatate, nu dela servici. Acum inteleg ca trebuie o adeverinta de la Adm.Financiara cum ca sotia nu realizeaza niciun fel de venit. Pana la urma ce imi mai trebuie: certificat de casatorie, certificate de nastere ale copiilor, ca nu mai inteleg...Si care sunt pasii de urmat? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:44, 20 Decembrie 2018
Dvs, trebuie sa declarati sotia ca persoana in intretinere si coasigurat la locul de munca.Anexati copie dupa certificat de casatorie si dupa adev. de la Adm. financiara.
La medicul de familie trebuie sa duceti adeverinta de la Adm.financiara ca nu are venituri, vizata de casa de sanatate de care apartineti.
Daca aveti acea adeverinta de la finante nu mai e nevoie de declaratie pe propria raspundere ca nu are venituri.
Va multumesc foarte mult pentru ajutor. Seara buna.
ATENTIE!!:

1.SALARIATII si COASIGURATII ACESTORA fac dovada calitatii de asigurat cu : Adeverinta eliberata de angajator( conform anexei 1*1 din Ordinul 903/2007, publicat in M.O. nr.827 / 04.12.2007.
La medicul de familie este suficient sa prezentati doar aceasta adeverinta,care atesta atat calitatea dvs. de asigurat cat si a sotiei de coasigurat.Va prezint adeverinta:

Denumirea angajatorului.................................
Cod fiscal (CUI/CNP angajator/persoana fizica)..........
Nr. de inregistrare la registrul comertului.............

ADEVERINTA

Prin prezenta se certifica faptul ca domnul/doamna......................., CNP...................., act de identitate...... seria......... nr........, eliberat de............ la data de............, cu domiciliul in..........., str.................... nr...., bl..., ap..., sectorul/judetul..........., are calitatea de salariat si i s-a retinut si virat lunar contributia pentru asigurarile sociale de sanatate, potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare.
Persoana mai sus mentionata figureaza in evidentele noastre cu urmatorii coasigurati (sot/sotie, parinti, aflati in intretinere):
1. Nume, prenume,.............................. CNP......................
2. Nume, prenume,.............................. CNP......................
3. Nume, prenume,.............................. CNP......................
Prezenta adeverinta are o perioada de valabilitate de 3 luni de la data emiterii.
Sub sanctiunile aplicate faptei de fals in acte publice, declar ca datele din adeverinta sunt corecte si complete.

Reprezentant legal"



2.Pentru a putea fi insa inregistrata ca coasigurata de catre angajatorul dvs.va trebui sa prezentati acestuia o adeverinta emisa de fisc pe numele sotiei prin care se dovedeste ca aceasta nu obtine venit,mai apoi depuneti la angajator declaratia pe proprie raspundere ca sotia se afla in intretinerea dvs.,solicitarea de a fi inregistrata ca coasigurat,copie dupa actul ei de identitate,banuiesc ca certificat de casatorie se afla deja la dosarul dvs. personal,daca nu prezentati si o copie si dupa acest document.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
ContSters136493, utilizator
Buna ziua
Am inteles tot intr-un post al dvs ca acum trebuie vizata adeverinta de catre CNAS. Adeverinta de coasigurat are valabilitate 3 luni; se poate prelungi la fiecare 3 luni pentru cat timp... 1 an 2 ani 3 ani...sau doar la nevoie ? Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
roberto76, utilizator
Dupa 3 luni puteti solicita alta adeverinta.
Nu este prevazut un numar anume de adeverinte care se pot elibera.

Alte discuții în legătură

Documente coasigurare ile203 ile203 Care sunt documentele necesare obtinerii calitatii de coasigurat in cazul unei persoane adulte fara venituri? (vezi toată discuția)
Coasigurat la sistemul public de sanatate stelach stelach Buna ziua, Un salariat, solicita inscrierea sotiei , la asigurarile de sanatate ca si coasigurat. ce documente trebuie sa solicit salariatului pentru sotie, ... (vezi toată discuția)
Ajutor-beneficiaza de asig.de sanatate? pamy pamy In data de 14.05.2009,am inregistrat un contract de munca la DMPS ,cu inceperea activitatii din 01.06.2009, acest angajat mi-a cerut o adeverinta pentru a face ... (vezi toată discuția)